ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Η Υπουργός Πολιτισμού οδηγεί σε κατάρρευση τα πέντε μεγάλα μουσεία της χώρας

419244864 816289050318365 7451544960047213843 n

Τα πέντε μουσεία μετατράπηκαν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

Kοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το πολύ ανησυχητικό ζήτημα που έχει προκύψει με την αδυναμία των πέντε μεγάλων μουσείων της χώρας να προσλάβουν έκτακτο προσωπικό φύλαξης.

Όπως υπογραμμίζεται στην ερώτηση, τα πέντε μουσεία που η κυβέρνηση μετέτρεψε σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ευαγγελιζόμενη διοικητική ευελιξία και ανάπτυξη, από σήμερα βρίσκονται χωρίς έκτακτο φυλακτικό προσωπικό. Ο λόγος είναι ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί οι προκηρύξεις για τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για το έκτακτο αυτό προσωπικό που διασφαλίζει την λειτουργία τους κατά την τουριστική περίοδο.

Το αποτέλεσμα είναι από σήμερα τα μουσεία να αναγκάζονται να περιορίσουν την λειτουργία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τα ίδια και για την πολιτιστική προβολή της χώρας συνολικότερα. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα απευθύνει τρία ερωτήματα στην Υπουργό Πολιτισμού :

Πρώτον: Γιατί άφησε τα πέντε μεγαλύτερα μουσεία της χώρας μας χωρίς το έκτακτο προσωπικό φύλαξης που έχουν ανάγκη;

Δεύτερον: Πώς δικαιολογείται η διοικητική κατάρρευση των πέντε αυτών μουσείων;

Τρίτον: Θα επανεξετάσει την αποτυχημένη πολιτική της μετατροπής τους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου;

 

επιστροφή στην κορυφή