ΡΟΗ 24/7:

Ολοκληρώθηκε το 15ο συνέδριο της ΝΔ

mitsotakis nd synedrio2fnl 1024x683 original

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τις ευρωεκλογές

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έπεσε η αυλαία του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Στο σύνολό τους ομιλητές είχαν στραμμένο το βλέμμα στις κάλπες των Ευρωεκλογών και το μήνυμα, που θέλησαν να εκπέμψουν είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια χαλαρής ψήφου και πειραματισμών.

Την προσφορά της Ν.Δ. στην πορεία της χώρας, τις ελληνικές προτεραιότητες στην Ε.Ε. αλλά και τα διακυβεύματα της ψήφου στις ευρωεκλογές υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση τις βλέπει ως πολιορκητικό κριό, για να κλονιστεί η πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό και να παραμορφωθεί η πολιτική εντολή που έλαβε αυτή η κυβέρνηση πριν από μερικούς μήνες. «Έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς και περιπέτειες σε αυτή τη συγκυρία;» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν επιτρέπεται αποχή, αδράνεια, αδιαφορία. Μηνύματα αδιαφορίας πρέπει να μεταφραστούν σε μηνύματα προοπτικής, συνέπειας και δημοκρατίας» ξεκαθάρισε για την ώρα της κάλπης.

Παράλληλα, έβαλε τέλος στη φημολογία για αποχώρησή του προς ευρωπαϊκό αξίωμα, λέγοντας: «Πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα του ψηφοδελτίου μας κρύβονται οι δεσμεύσεις μας. Αλλά κρύβεται και κάτι ακόμα. Κρύβεται και το δικό μου όνομα. Τη χρειάζομαι αυτή τη δύναμη στη διαπραγμάτευση και στο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Μένουμε Ευρώπη και θέλουμε πρόεδρο την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και μένουμε Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ επικεφαλής».

Η αυλαία του συνεδρίου μας δίνει πρόσθετη αισιοδοξία, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Το γεγονός ότι είμαστε όλοι εδώ σήμερα μαζί, δηλώνει ότι μας ενώνουν οι ίδιες αξίες. Το ΕΛΚ θα είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Τα εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην παράταξη της Ν.Δ. για την «εντυπωσιακή ανάκαμψη» που καταγράφει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια απέδωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Η Ευρώπη χρειάζεται ηγεσία, που βρίσκει λύσεις για να ξεπερνάει τις κρίσεις. Η Ευρώπη δεν χρειάζεται λόγια του αέρα, ούτε κηρύγματα μίσους» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

επιστροφή στην κορυφή