Παραγωγοί και άνθρωποι της φιλοξενίας συναντήθηκαν στο 1st Taste Halkidiki B2B exclusive hotel event (φωτο και βίντεο)
- Γράφτηκε από την Halkidiki Focus
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΤΟΠΙΚΑ
- Εκτύπωση
Συεργασία του πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα
Δεκάδες παραγωγοί και μεταποιητές, ξενοδόχοι εκπρόσωποι της εστίασης συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στον Πολύγυρο, όπου πραγματοποιήθηκε το 1st Taste Halkidiki B2B exclusive hotel event 2024. Το απόλυτα πετυχημένο B2B event διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο πλαίσιο του Taste Halkidiki και σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.
Στη συνάντηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και Τομεάρχης Επιχειρηματικών Φορέων της ΠΚΜ, Γιάννης Κουφίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του ΤΟΧ, Γρηγόρης Τάσιος. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, η Διευθύντρια της ΑΝΕΤΧΑ, Γεωργία Καραγιάννη, καθώς και μέλη του ΔΣ του Επιμελητήριου.
Η σημαντική αυτή διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με στόχο είναι να αποτελέσει θεσμό για την τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους ξενοδόχους και τους εκπροσώπους της εστίασης να προμηθεύονται τοπικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια εμπορική και οικονομική συνεργασία, με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές, αλλά και για τον τόπο, καθώς επιτυγχάνεται ένας από τους βασικότερους στρατηγικούς στόχους του προγράμματος Taste Halkidiki, η σύνδεση των τριών τομέων της οικονομίας μεταξύ τους, δηλαδή του πρωτογενή, του δευτερογενή και του τριτογενή.
Η προβολή και η προώθηση των προϊόντων του τόπου μέσα από τις μονάδες φιλοξενίας προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τη γαστρονομία και τα αυθεντικά προϊόντα της Χαλκιδικής, ενώ παράλληλα στηρίζεται η παράδοση, ενισχύεται η τοπικότητα και οι επιχειρήσεις της φιλοξενίας και της εστίασης αποκτούν τη δική τους αυθεντική ταυτότητα.