xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κ. Δεδελούδης στο Radio Star: Στρατηγικός στόχος η αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής (ηχητικό)

dedelrstar

Προσκεκλημένος της εκπομπής "Με ανοιχτά μικρόφωνα" ο Διοικητής του ΓΝΧ, Κωνσταντίνος Δεδελούδης

Για τους στόχους της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής (ΓΝΧ) αλλά και για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του έργου της "Αναδιαρρύθμιση, ανακαίνιση, επέκταση του Γενικού Νοσoκομείου Χαλκιδικής", μίλησε ο Διοικητή του ΓΝΧ, Κωνσταντίνος Δεδελούδης στο Radio Star και στην εκπομπή "Με ανοιχτά μικρόφωνα", με τους: Κορίνα Ζολλά, Μαρία Παπαδημητρίου, Θοδωρή Δούκα και Χρήστο Δημητριάδη, που μεταδίδεται από Δευτέρα έως και Πέμπτη από τις 8.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ.

Όπως είπε ο κ. Δεδελούδης, παρά το γεγονός ότι η πανδημία μπλόκαρε τα σχέδια της Διοίκησης, στόχος ήταν σε βάθος 10ετίας να το Νοσοκομείο στον Πολύγυρο να μετατραπεί από περιφερειακό σε ανταγωνιστικό νοσοκομείο, όπως είναι τα κεντρικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι το στρατηγικό σχέδιο περιελάμβανε μια σειρά από έργα, το πρώτο από τα οποία ήταν η σύμβαση κατασκευής του έργου "Αναδιαρρύθμιση, ανακαίνιση, επέκταση του Γενικού Νοσoκομείου Χαλκιδικής", προϋπολογισμού 1.872.000 ευρώ, που αφορά στην ανακαίνιση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων (δείτε αναλυτικά εδώ).

Ο κ. Δεδελούδης χαρακτήρισε ως "πολύ σημαντική μέρα" τη χθεσινή που υπεγράφη η σύμβαση του έργου, καθώς δίνει τη δυνατότητα για ριζική ανακαίνιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, με νέο κτίριο, καθώς και ανακαίνιση – αναδιαρρύθμιση των χειρουργείων και κεντρικής αποστείρωσης του νοσοκομείου με στόχο την ποιοτική και ασφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας.
Σύμφωνα με τον κ. Δεδελούδη, θα ακολουθήσουν και άλλα σημαντικά έργα τα οποία είναι ήδη ενταγμένα σε ευρωπαϊκά προγράμματα, με εξασφαλισμένες πιστώσεις και βρίσκονται στο τελικό στάδιο της δημοπράτησης κατασκευής. Μεταξύ αυτών, είναι η λειτουργία πρότυπου φωτοβολταϊκού πάρκου σε όμορο οικόπεδο, από το οποίο θα τροφοδοτείται το Νοσοκομείο, εξοικονομώντας περίπου 500.000 ευρώ ετησίως.

amelia1

mpanavas

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2