ΡΟΗ 24/7:

Το βιβλίο "Πόσες είναι οι εποχές" της Στ. Λειβαδιώτου παρουσιάζεται στην Παλαιοχώρα

4 epoxes stl

Στις 20 Απριλίου

Το βιβλίο της Στέλλας Λειβαδιώτου, "Πόσες είναι οι Εποχές" παρουσιάζεται το Σάββατο 20 Απριλίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιοχώρας.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Εκπαιδεύτρια ενηλίκων - ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Κουζίνα και ο Νομικός Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τέσσερις εποχές. Τέσσερις κατευθυντήριοι σταθμοί που σηματοδοτούν την αρχή μιας ιστορίας, της δικής μας ιστορίας. Στοίβες στιγμών και βουβές αναμνήσεις χαράσσονται στις καρδιές των ανθρώπων που φοβούνται να μιλήσουν. Στόματα ραμμένα. Μονάχα με το βλέμμα αφουγκράζονται και ερμηνεύουν πια. Τα πάθη μοιάζουν με θηρία έτοιμα να κατασπαράξουν αθώες ψυχές παρασέρνοντάς τες στου έρωτα τα πολυδαίδαλα μονοπάτια.
Μανιασμένες θάλασσες και ένα μαβί δειλινό που πνίγουν γλυκά συναισθήματα ερωτευμένων. Λέξεις περνούν μέσα από τα κρινοδάχτυλα μικρών παιδιών και χάνονται στα χρόνια της νιότης. Άνθρωποι στριμωγμένοι στα μεγάλα αστικά κέντρα που μιλούν για αθεράπευτη γραφειοκρατία και χρήμα την ίδια στιγμή που η θλίψη μπολιάζει στα πρόσωπα αγανακτισμένων. Μα κάπου μέσα σ’ όλα αυτά βρίσκεται η εποχή που θα αφυπνίσει το μυαλό κάνοντάς μας να νιώσουμε ξανά δυνατοί. Ποια θα είναι αυτή όμως; Πόσες είναι άραγε οι εποχές που ζούμε και πού μπορούμε να στηριχτούμε, για να βρει η ψυχή μας απάγκιο; Σκέψεις, λέξεις, φράσεις, τίτλοι, εποχές, συναισθήματα… ένα βιβλίο!

amelia1

mpanavas

Το βιογραφικό της συγγραφέως γραμμένο από την ίδια

"Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και κατάγομαι από ένα χωριό της Χαλκιδικής. Μεγάλωσα δίπλα στη θάλασσα που τόσο λατρεύω. Από μικρή περπατούσα στην αμμουδιά, εκεί που έσκαγαν τα κύματα στα πόδια μου και με γαλήνευαν μεμιάς. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής.
Ξεκίνησα να γράφω από όταν ήμουν δεκαοκτώ χρονών, ήταν τότε που το μικρόβιο μπήκε μέσα μου και δε με εγκατέλειψε. Βασισμένη στις μέχρι τώρα γνώσεις μου καθώς και τα ερεθίσματα και τις διάφορες εμπειρίες της καθημερινότητας, άρχισα να πλάθω διάφορες μικρές ιστορίες προσπαθώντας να διερευνήσω την ανθρώπινη ψυχή και τον ανθρώπινο νου. Η συγγραφή και η φωτογραφία είναι τα πάθη μου, ο λόγος, ένας καλός μου φίλος".

 

επιστροφή στην κορυφή