ΡΟΗ 24/7:

Επίκαιρα θέματα που απασχολούν την Ιατροδικαστική και την Ψυχιατροδικαστική

434460295 818343196988014 5782202423626477378 n original

Στο επίκεντρο Συνεδρίου του ΑΠΘ

Επίκαιρα θέματα που απασχολούν την Ιατροδικαστική και την Ψυχιατροδικαστική θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του «2oυ Συνεδρίου Ιατροδικαστικής – Ψυχιατροδικαστικής», στις 12 με 14 Απριλίου 2024, στο ξενοδοχείο «Electra Palace», στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να προσεγγίσει επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και συχνά προβληματίζουν ως προς τον τρόπο διαχείρισής τους. Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάσχουν ιατροί πολλών ειδικοτήτων, νομικοί, δικαστικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπρόσωποι από σώματα ασφαλείας.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων, είναι: «Ενδοοικογενειακή βία», «Παιδοκτονία – Νεότερα δεδομένα», «Σεξουαλική κακοποίηση των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ», «Νέα ναρκωτικά», «Κακοποίηση γυναικών – Μαρτυρίες θυμάτων – Υπερφονικότητα», «Διαδίκτυο & εγκληματικότητα ανηλίκων», «Βulling & εγκληματικότητα ανηλίκων», «Κακοποίηση ζώων», «Κακοποίηση ανηλίκων», «Παρουσίαση VIPROM "Victim Protection in Medicine"», «Οπαδική βία & εγκληματικότητα», «ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Παρεμβάσεις και δικαιώματα», «Mobbing», «Ψυχιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη» και «Δυνατότητα ή μη διείσδυσης του Δικαστικού λειτουργού στο μυαλό του δράστη-Έδαφος θεσμοθέτησης δικαστικού ψυχολόγου στον Ελλαδικό χώρο».

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΑΠΘ, με τίτλο: «Ιατροδικαστική-Ψυχιατροδικαστική», σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία και τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, της Σχολής Επιστημών Υγείας και του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://forensic-m-mh.med.auth.gr/

https://www.globalevents.gr/2024/2forensicpsychiatry/Program.pdf

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2