sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Trekking & Biking Trip στην Ανατολική Χαλκιδική για Ολλανδούς, Βέλγους και Βάσκους

tripol

Ιστορία, φύση και ψηφιακή καινοτομία στην υπηρεσία του εναλλακτικού τουρισμού

Trekking και Biking Trip με τη συμμετοχή Ολλανδών, Βέλγων και Βάσκων trekking & biking specialists οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής από τις 8 έως τις 13 Απριλίου σε συνεργασία με τα Γραφεία Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών και Ισπανίας, Πορτογαλίας & Νότιας Αμερικής.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν:

· η ενίσχυση της φήμης του αριστοτελικού περιπατητικού δικτύου,

· η ένταξη σε νέους επαγγελματικούς καταλόγους και νέες τουριστικές αγορές ποδηλατικών διαδρομών στο αριστοτελικό δίκτυο (π.χ. χερσόνησος Μαρμάρι),

· η προώθηση των «δρόμων του Αλέξη Ζορμπά» στο Παλαιοχώρι και

· η ανάδειξη του προαθωνικού περιπάτου ως κορυφαίας ποδηλατικής διαδρομής στα σύνορα της αθωνικής Πολιτείας.

Οι συμμετέχοντες ευρωπαίοι product managers περιπλανήθηκαν στο κατάφυτο αριστοτελικό όρος, ακολουθώντας τα βήματα του Αριστοτέλη:

· Αρχαία Στάγειρα,

· Βαρβάρα,

· Στάγειρα – Στρατονίκη,

· Στρατώνι - Μαρμάρι,

συνδέθηκαν μέσα από δασώδη μονοπάτια, το καθένα από τα οποία αντιστοιχίζεται με μια σπουδαία ιστορία και με μια μοναδική πολιτιστική ταυτότητα.

O «Αριστοτέλης Συνοδοιπόρος» https://play.google.com/store/apps/details?id=com.din.companionaristotle μία εξαιρετικά διαδραστική εφαρμογή για έξυπνες συσκευές, συνόδεψε τους ειδικούς καθ' όλη τη διάρκεια της αριστοτελικής διαδρομής: οι επιστημονικές, φιλοσοφικές, πολιτικές και άλλες αναζητήσεις του Αριστοτέλη αφηγούνται στον περιπατητή από τον ίδιο το διανοητή, ο οποίος αναπτύσσει θέσεις και θεωρίες μέσα από κείμενα του έργου του - όπως ακριβώς θα έκανε ο δάσκαλος στους μαθητές.

amelia1

Εξαιρετική ήταν η εμπειρία που αποκτήθηκε στο Παλαιοχώρι, όπου ο «δρόμος του Αλέξη Ζορμπά» υποδέχθηκε τους φιλοξενούμενους πλήρως αξιολογημένος κατά το πρότυπο ISO: απόλυτα συνδεδεμένος με την ιστορική παρακαταθήκη του οικισμού, ο δρόμος δείχνει στον περιπατητή τον τρόπο ζωής των ντόπιων (και του Αλέξη Ζορμπά) ενάμιση αιώνα πριν, ενώ τον οδηγεί σε έναν παραποτάμιο φυσικό παράδεισο στους πρόποδες του Χολομώντα, στην καρδιά του πυκνού δάσους.

mpanavas

Νέα Ρόδα και Ουρανούπολη αναδείχθηκαν μέσα από την προαθωνική ποδηλατική διαδρομή, η οποία ακολουθεί μονοπάτια στη Μονή Ζυγού (δηλ. στα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους), περιμετρικά της Ουρανούπολης (με μοναδική θέα στον Άθωνα) και καταλήγει στην Ακτή Κομίτσα με την αμμώδη παραλία και την πράσινη ακτογραμμή.

«Η σύνδεση του ορεινού όγκου με την τουριστική δραστηριότητα απαίτησε δημιουργία υποδομής και προϊόντος, τα οποία ανέδειξαν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο περιπατητικός τουρισμός και οι ποδηλατικές δραστηριότητες. Δημιουργήσαμε όμως τη βάση μιας σπουδαίας οικονομικής ανάπτυξης, η οποία θα ορίσει το μέλλον της ορεινής και πεδινής μας επικράτειας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

To πρόγραμμα που ακολουθήθηκε θα μεταφερθεί αυτούσιο στους καταλόγους του ισπανικού Icarion και θα προταθεί στους Βάσκους ως πολιτιστική, περιπατητική και γαστρονομική δραστηριότητα. Ένα ακόμη ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα σταλεί μέσω του S-cape στο ολλανδικό SNP Reisen, ενώ ομάδα ξεναγών του Stap Reisen αναμένεται εκ νέου στην περιοχή, προκειμένου να δημιουργήσει ένα συνδυαστικό προϊόν, που θα πωληθεί στην Ολλανδία και στη Μεγάλη Βρετανία.

Το trekking trip σχεδιάσθηκε από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Αριστοτέλη και οργανώθηκε από τη Σύμβουλο Τουρισμού Μαρία Πάππα και τον τεχνικό σύμβουλο Βασίλη Παράδα. Την εφαρμογή «Αριστοτέλης Συνοδοιπόρος» δημιούργησε ο ψηφιακός δημιουργός Νίκος Πάχτας. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και διεξαγωγής του συνεργάσθηκαν 38 τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, 4 τοπικοί πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς, καθώς και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία επιμελήθηκε τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Ανατολική Χαλκιδική.

 

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr