ΡΟΗ 24/7:

Σαρωτική νίκη Κάμερον στις βρετανικές εκλογές δείχνουν τα exit polls: Παίρνει 316 έδρες έναντι 239 του Μίλιμπαντ

cameron-mili-708 0
Ανετη θα είναι όπως όλα δείχνουν η επικράτηση των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον στις βρετανικές εκλογές, καθώς, τα πρώτα exit polls καταγράφουν νίκη με μεγάλη διαφορά στις έδρες.

 

Σύμφωνα με το exit poll που πραγματοποίησαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί BBC, ITN και Sky οι συντηρητικοί συγκεντρώνουν 316 έδρες έναντι 239 των Εργατικών.

Τρίτο αναμένεται να αναδειχθεί το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα με 58 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να κερδίσουν 10 έδρες, ενώ το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) αναμένεται να καταλάβει 2 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το έξιτ πολ που μετέδωσαν μεγάλα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το σύνολο των 326 εδρών των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, οι οποίοι κυβερνούν μαζί από το 2010, αφήνει να εννοηθεί ότι ο Κάμερον θα μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία.

Εάν επιβεβαιωθούν τα exit polls θα πρόκειται για ένα «φιάσκο» των Βρετανών δημοσκόπων οι οποίοι έδιναν προβλέψεις για πολύ πιο αμφίρροπη κούρσα, ενώ, μερικές από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν Συντηρητικούς και Εργατικούς να έχουν το ίδιο ακριβώς ποσοστό.

Τα μαντάτα, πάντως, για τον Εντ Μίλιμπαντ δεν είναι και τα καλύτερα, καθώς, ήδη φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει διεργασίες για την απομάκρυνσή του από την ηγεσία του κόμματος.


iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή