xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Οι εργαζόμενοι στους OTA Χαλκιδικής και η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταδικάζουν την επίθεση στον υπάλληλο του Δήμου Ν. Προποντίδας

dhmarxeio n propontidas arx2

Καλεί το Δήμο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι και να πληρώσουν

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν. Χαλκιδικής και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) με ανακοιώσεις τους καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη και επικίνδυνη για την ζωή του επίθεση που δέχθηκε υπάλληλος του Δήμου Νέας Προποντίδας από πολίτες των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου προς τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν συνεργείο του Δήμου κλήθηκε και έσπευσε σε σημείο που είχε δεχθεί μεγάλο όγκο νερού από την έντονη βροχόπτωση, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων. Την ώρα που ο υδραυλικός είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το αντλητικό μηχάνημα να αντλήσει το νερό, δέχθηκε άνανδρη επίθεση από ιδιοκτήτη καταστήματος και συγγενικό του πρόσωπο, οι οποίοι όχι μόνο χειροδίκησαν σε βάρος του Δημοτικού υπαλλήλου, αλλά του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με φτυάρι στο κεφάλι με κίνδυνο να χάσει την ζωή του.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν.Χαλκιδικής καταδικάζει την επίθεση

«Αυτές οι συμπεριφορές των πολιτών, να εκφράζουν την οργή τους σε εργαζόμενους που ουδεμία ευθύνη έχουν για την κατάσταση που βρίσκεται όλη η χώρα από άποψη υποδομών αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων, δεν είναι αποδεκτές», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν.Χαλκιδικής.
«Οι συνάδελφοι με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης εργάζονται σε κάθε περίσταση, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και είναι οι πρώτοι και πολλές φορές οι μόνοι, που στέκονται δίπλα στους πολίτες σε δύσκολες στιγμές, πάντα βοηθώντας τους συνδημότες μας, πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους. Δεν είναι τυχαίο πως μετράμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό εργατικών ατυχημάτων αλλά και θανάτων. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και να υποστηρίζουν την προσπάθεια μας, γιατί εκτός του ότι είμαστε πολύ λίγοι, μια που το κράτος εδώ και πολλά χρόνια αποδεκατίζει αριθμητικά τις υπηρεσίες μας, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες συνάδελφοι να υπερβάλουν εαυτό, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα πολλά προβλήματα και αρμοδιότητες που έχει αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση» προσθέτει.
«Καταδικάζουμε απόλυτα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε μορφή βίας προς εργαζόμενους, στηρίζουμε τον συνάδελφο μας και απαιτούμε βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν ανεχόμαστε βίαιες συμπεριφορές και τις αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα, αξιοπρέπεια και πάντοτε σύμφωνα με το νόμο», καταλήγει η ανακοίνωση.

mpanavas

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται. Δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτές. Οι δράστες δε, θα πρέπει να εντοπιστούν και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Νόμου. Δεν είναι οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι υπεύθυνοι της κατάρρευσης των υποδομών όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Ούτε μπορούν να γίνουν ο "σάκος του μποξ" και τα "εξιλαστήρια θύματα" μιας κυβερνητικής πολιτικής ισοπέδωσης των πάντων», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στέκονται στο πλευρό των συμπολιτών τους σε δύσκολες στιγμές, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις ίδιες τις ζωές τους. Το έχουν αποδείξει σε πλημμύρες, σε πυρκαγιές, στον κορωνοϊό και όπου αλλού έχει χρειαστεί. Καθημερινά άλλωστε δίνουν τον αγώνα της προσφοράς στις πόλεις όπου υπηρετούν, με ανθρώπινες ζωές από δεκάδες Εργατικά Ατυχήματα», προσθέτει.
«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή να καταδικάσει και αυτή με την σειρά της την αποτρόπαια πράξη, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή του συναδέλφου από τον Δήμο Νέας Προποντίδας και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι και να πληρώσουν, όπως και να μην επαναληφθεί άλλο τέτοιο περιστατικό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 23 Απριλίου 2024 13:45
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2