ΡΟΗ 24/7:

Μπαράζ ελέγχων στην αγορά εν όψει Πάσχα

pasxalini agora3

Αυγενάκης: Κανένα συμφέρον δεν θα σταθεί εμπόδιο στους ελέγχους που κάνουμε στην αγορά

Εντατικούς ελέγχους διενεργούν μικτά κλιμάκια στα σημεία εισόδου της χώρας ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Μέχρι πρόσφατα οι έλεγχοι που πραγματοποιούνταν αφορούσαν τα γαλακτοκομικά, οπωροκηπευτικά, ελαιόλαδο, μέλι και ΠΟΠ προϊόντα, ενώ το τελευταίο διάστημα γίνονται και σε κρέας και αυγά.

"Απομένουν λίγες ημέρες μέχρι την μεγάλη μέρα της χριστιανοσύνης, την Ανάσταση. Θέλω να απευθύνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Κανένας παραγωγός, επαγγελματίας ή μεταποιητής που τηρεί το νόμο και τους κανόνες, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Παράλληλα, όμως, θέλω άπαντες να γνωρίζουν ότι κανένα συμφέρον δεν θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία των ελληνικών προϊόντων. Στόχος μας είναι να μπει τάξη στην αγορά και να προστατεύσουμε τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τους έντιμους μεταποιητές. Το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με απόλυτη συνέπεια", δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τα μικτά κλιμάκια πραγματοποιούν ελέγχους σε σημεία εισόδου της χώρας, όπως τελωνεία και συνοριακοί σταθμοί, στο οδικό δίκτυο, διόδια, λιμάνια, στις κεντρικές αγορές, σε σφαγεία, σε συσκευαστήρια, μεταποιητικές επιχειρήσεις, ψυκτικές αποθήκες, στη λιανική και στη βιομηχανία.

 

επιστροφή στην κορυφή