ΡΟΗ 24/7:

Πέθανε ο θρύλος της ελληνικής ροκ Αντώνης Τουρκογιώργης

anttorygiors

Άφισε το αποτύπωμά του στην ελληνική μουσική σκηνή

Μια από τις ηγετικές μορφές της ελληνικής ροκ μουσικής, ο Αντώνης Τουρκογιώργης, πέθανε στα 73 του χρόνια, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1951 και υπήρξε τραγουδιστής, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Socrates Drunk the Conium. Μετά την διάλυση των Socrates, ο Αντώνης Τουρκογιώργης ακολούθησε σόλο καριέρα κάνοντας πολλές επιτυχημένες συνεργασίες. Το 2007 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του, με τίτλο "Το Συγκρότημα" στο οποίο με χιούμορ και ζωντάνια καταγράφει, πώς δημιουργείται ένα συγκρότημα με βάση την προσωπική του εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα ξετυλίγει τη μουσική του πορεία από τα πρώτα του βήματα στη μουσική μέχρι το τέλος. Κομβικό σημείο βεβαίως του βιβλίου αποτελεί η περιπετειώδης και ανατρεπτική μουσική διαδρομή των σπουδαίων Socrates.

Τον Απρίλιο του 2010 μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας κατόπιν αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και έκτοτε δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει ουσιαστικά. Τον Οκτώβριο του 2018, οι φίλοι του έδειξαν πως δεν τον ξεχνούν και οργάνωσαν μια μεγάλη συναυλία με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξή του ώστε να ακολουθήσει αποκατάσταση σε ειδικό θεραπευτικό κέντρο.

Κ. Μάλαμα: Ο Αντώνης Τουρκογιώργης ήταν ένας από τους μεγάλους μελωδούς της ελληνικής ροκ

Σε δήλωσή της η Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κυριακή Μάλαμα, αναφέρει: «Ο Αντώνης Τουρκογιώργης, με την χαρακτηριστική μεταλλική φωνή, ήταν ένας από εκείνους που δημιούργησαν την ελληνική ροκ σκηνή. Ιδρυτικό μέλος των Socrates Drunk The Conium, μεσουράνησε δισκογραφικά επί δύο δεκαετίες. Ένας εμπνευσμένος μελωδός της ροκ γενιάς του, αφήνει πίσω του μεγάλη πολιτιστική παρακαταθήκη στο ελληνικό τραγούδι συνολικότερα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

επιστροφή στην κορυφή