ΡΟΗ 24/7:

Σαρδέλες γεμιστές ή "παντρεμένες" (ΒΙΝΤΕΟ)

WSNW9760

Πρόταση από τη διακεκριμένη σεφ Στέλλα Σπανού

Η σεφ Στέλλα Σπανού προτείνει σαρδέλες παντρεμένες. Μία συνταγή με τα αρωματικά βότανα να κρατούν όλα τα ζουμιά στη σάρκα της σαρδέλας.

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
15 ντοματίνια
1/4 ματσάκι μαϊντανός
2 πράσινες πιπεριές
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ρίγανη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
φέτες ψωμιού
τουρσί κρίταμο για την κορυφή

Εκτέλεση

-Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα κεφάλια τους και τα εντόσθια τους. Τα ανοίγουμε στα δυο και αφαιρούμε το κεντρικό τους κόκαλο, πλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.

-Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά (ντοματίνια , κρεμμύδι, σκόρδο , πιπεριές μαϊντανό) και τα ανακατεύουμε μαζί με το αλάτι, το πιπέρι το χυμό λεμονιού και το λάδι. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα ταψί και απλώνουμε περιμετρικά τις σαρδέλες βάζουμε από τη γέμιση σε κάθε μια και από πάνω τοποθετούμε τις άλλες σαρδέλες και τις κάνουμε ζευγάρια .

-Πασπαλίζουμε την επιφάνεια τους με ελαιόλαδο, αλάτι ,μερικά ντοματίνια και πιπεριές κομμένες και ρίγανη

-Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά έτσι ώστε μην μας στεγνώσουν.

-Τις σερβίρουμε σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με τουρσί κρίταμο (εάν έχουμε).

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2