ΡΟΗ 24/7:

Όλα έτοιμα στην Κεντρική Μακεδονία για τις ευρωεκλογές

EUROELECTIONSARCH4

185 εκλογικά τμήματα στη Χαλκιδική

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Τα εκλογικά τμήματα και στις επτά περιφερειακές ενότητες, που θα αναμένουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής τους ψηφοφόρους, ανέρχονται σε 2.829 και είναι μειωμένα κατά 822, ποσοστό 22%, σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Οκτώβριο του 2023.

«Μοιράσαμε το εκλογικό υλικό, ψηφοδέλτια, λευκά, εκλογικούς καταλόγους, γραφική ύλη, ενώ τα τάμπλετ μοιράζονται στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Υπάρχει επάρκεια στους δήμους σε παραβάν και κάλπες, καθώς τα εκλογικά τμήματα είναι λιγότερα λόγω και της επιστολής ψήφου», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες της περιφέρειας θα είναι επί ποδός και το Σαββατοκύριακο, ενώ από το απόγευμα της Κυριακής και με το κλείσιμο της κάλπης θα λαμβάνουν τα τηλεγραφήματα των αποτελεσμάτων των συνδυασμών, τα οποία ακολούθως θα αποστέλλονται προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Από τα συνολικά 2.829 εκλογικά τμήματα στις 7 περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα περισσότερα (1.340) θα βρίσκονται στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Στη Χαλκιδική, θα λειτουργήσουν 185 εκλογικά τμήματα.

επιστροφή στην κορυφή