ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟ | Η αγάπη και η αγνότητα των παιδιών απέναντι στον πόλεμο

300060f3 0c79 a81a d706 feda469c63ac 533x800

"Τα Προσφυγόπουλα" του Παύλου Τζιούρρου

Σε ένα παραλιακό χωριό, κτισμένο μέσα στο δάσος, κατοικούν οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι του κόσμου. Βιοπορίζονται από τη γη τους και νοιάζονται για την εκπαίδευση των παιδιών τους και τη φύση.

Ξαφνικά εισβάλλει στο χωριό τους ο Πόλεμος, ένας τεράστιος γίγαντας φτιαγμένος από σιδερικά. Στο πέρασμά του ακούγονται απαίσιοι εκκωφαντικοί θόρυβοι... Προξενεί μόνο καταστροφές. Οι κάτοικοι του χωριού, κατατρομαγμένοι, τρέχουν να προστατέψουν ό,τι μπορούν. Αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε ένα καινούργιο μέρος! Καταφέρνουν με πολλή θέληση να τα ξανακτίσουν όλα από την αρχή, διαδίδοντας το μήνυμα «Η χαρά κάνει τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά!» Ο πόλεμος είχε νικηθεί για τα καλά!

Μέσα από ένα ιδιαίτερο παιδικό βιβλίο, ανακαλύπτουμε πώς η αγάπη και η αλληλεγγύη μπορεί να νικήσουν τον πόλεμο.

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Παύλος Τζιούρρου γεννήθηκε στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και ενηλικιώθηκε στο µικτό χωριό Πύλα της επαρχίας Λάρνακας στην Κύπρο. Μετά την 25µηνη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο, έζησε για ένα χρόνο στην πόλη Poděbrady της Τσεχίας (2008-2009: Institute for Language and Preparatory Studies, Poděbrady Study Centre, Charles University), όπου είχε καθηµερινή αλληλεπίδραση µε ανθρώπους από όλο τον κόσµο. Αποφοίτησε από το Τµήµα Επιστηµών της Θάλασσας (σηµερινό Τµήµα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστηµών) της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστηµίου Αιγαίου. Στη συνέχεια πραγµατοποίησε τις µεταπτυχιακές του σπουδές (MSc) στην κατεύθυνση «Περιβαλλοντική Ωκεανογραφία» του ΠΜΣ «Γεωεπιστήµες και Περιβάλλον» του Τµήµατος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Πατρών. To 2021 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του έρευνα στο Τµήµα Χηµείας της Σχολής Θετικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Πατρών, σχετικά µε τη ρύπανση του περιβάλλοντος από πλαστικά. Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο αργεντίνικο τάνγκο, στο να γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους από όλο τον κόσµο και στα ταξίδια, µιας και νιώθει πολίτης του κόσµου! Προέρχεται από οικογένεια προσφύγων της κατεχόμενης Κύπρου, στους οποίους αφιερώνει το παρόν παιδικό βιβλίο.

επιστροφή στην κορυφή