xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Βελτίωση των συνθηκών ζητούν οι ποδηλάτες των Ν. Μουδανιών

podilates moud

Μετά τη χθεσινή ποδηλατοδρομία

 

Μια σειρά ζητημάτων θέτουν οι ποδηλάτες των Ν. Μουδανιών για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως του ποδηλάτου, με αφορμή μάλιστα τη χθεσινή ποδηλατοδρομία από τα Ν. Μουδανιά έως τα Ν. Πλάγια και πίσω.

Συγκεκριμένα:

- Το θέμα της ασφάλειας των ποδηλατιστών, από αυτοκίνητα, από σκυλιά, από κακό οδόστρωμα και τεχνικά προβλήματα πάσης φύσεως

- Σεμινάρια για ποδηλάτες, για τον τρόπο που πρέπει να μετακινούνται μέσα στην πόλη και τις υποχρεώσεις τους (κράνος, λαμπάκια)

- Οι υποδομές, με ποδηλατικούς δρόμους, σήμανση για ποδήλατα, χώροι στάθμευσης, βρύσες για να ξεδιψούν οι ποδηλάτες, χάρτες με ποδηλατικά μονοπάτια εκτός δρόμου, καλύτερο φωτισμό σε αυτούς τους δρόμους

- Την ανάγκη να διδαχθεί στα σχολεία ο σωστός και ασφαλής τρόπος οδήγησης των παιδιών στους δρόμους

- Να βρεθούν τρόποι να ενωθούν ποδηλατικά όλα τα χωριά με δρόμους που δεν θα επηρεάζουν την κίνηση των άλλων οχημάτων όπως γίνεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

- Να υπάρξουν ποδηλατικοί προορισμοί (Αρχαία Όλυνθο) όπου θα μπορούν να επισκέπτονται όχι μόνο οι ντόπιοι κάτοικοι, αλλά και οι τουρίστες αυτά τα μέρη

- Συχνότερες ποδηλατικές εκδηλώσεις (π.χ. ποδηλατικό καρναβάλι, ποδηλατικές συναντήσεις με άλλα χωριά) αλλά και αγώνες (πχ σχολικοί αγώνες, σχολικές ποδηλατικές εκδρομές)

- Καθαρισμός και ανάδειξη του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής των Ν Μουδανιών.

- Ειδική επιτροπή από ποδηλάτες (εθελοντές) που θα ελέγχουν την σωστή λειτουργία όλων των παραπάνω

- Δημοτική ενίσχυση και βοήθεια για την δημιουργία ποδηλατικού συλλόγου αλλά και της ποδηλατικής ομάδας Ν. Μουδανιών που εδώ και 2 χρόνια εκπροσωπεί την Χαλκιδική σε αγώνες ποδηλασίας στην Β. Ελλάδα και αριθμεί 20 και πλέον αθλητές.

"Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν από την μια στιγμή στην άλλη. Αλλά μπορούν να γίνουν με καλή διάθεση με θέληση για την πραγματική αλλαγή αυτού του τόπου και με τα σωστά άτομα (με άτομα που αγαπούν το ποδήλατο και την πόλη τους). Με αυτό τον τρόπο δεν θα βελτιωθεί μόνο η μετακίνηση των κατοίκων μέσα στα Ν. Μουδανιά αλλά θα υπάρξεί και βελτίωση της τουριστικής ανάδειξης της περιοχής, δεν αποκλείεται μάλιστα αν οι στόχοι αυτοί πραγματοποιηθούν, να γίνει η περιοχή μας ένας Πανευρωπαϊκός προορισμός ποδηλατικού τουρισμού, μια και οι παραλίες μας, μόνο, δεν είναι ικανές για να τραβήξουν τους τουρίστες που χρειάζεται η περιοχή μας.
Εμείς οι ποδηλάτες, σας αγαπάμε και θέλουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, ακούστε μας και δεν θα χάσετε.
Το ίδιο έκαναν και οι κάτοικοι του Amsterdam και η πόλη τους έγινε παράδειγμα για όλους", τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2