ΡΟΗ 24/7:

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: «Το κόμμα μας δεν έφτασε στο στόχο τον οποίο είχαμε θέσει» (βίντεο)

mhteyrek

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της κάλπης

Την παραδοχή ότι η ΝΔ δεν έφτασε στο στόχο τον οποίο είχε θέσει για τις ευρωεκλογές, έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του για τα αποτελέσματα της κάλπης, που φέρνουν την πρωτιά στο κόμμα του, αλλά με μεγάλες απώλειες.
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το τεράστιο ποσοστό αποχής, ανέφερε ότι οι πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

«Οι Ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα ευρωκοινοβούλιο όπου δυστυχώς η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μια νέα πραγματικότητα. Δεν θα κρύψω την πραγματικότητα. Το κόμμα μας δεν έπιασε τους στόχους που είχε θέσει. Δεν με ενδιαφέρουν επιχειρήματα, όπως ότι πετύχαμε την η μεγαλύτερη διαφορά σε ευρωεκλογές. Οι πολίτες ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν διαφορετικά τη μάχη. Προεκλογικά - και παρά τις δικές μου προσπάθειες, έλλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για τη θέση μας στην Ευρώπη και υπήρξαν ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την καθημερινότητά τους και τα προβλήματα, με πρώτο την ακρίβεια.
Σέβομαι την επιλογή τους είτε αυτή εκφράστηκε με αποχή, που δυσκολεύει την εξαγωγή συμπερασμάτων, είτε με την επιλογή μικρότερων σχηματισμών. Ακούω τη φωνή των πολιτών και την εντολή τους και την ακούω δυνατά: Σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο. Και αυτό θα κάνουμε για να βαδίσουμε σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη. Από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα».

επιστροφή στην κορυφή