ΡΟΗ 24/7:

Ο Βασίλης Πρατσινάκης το Σάββατο στο "Άβατο"

POSTER PRATSINAKIS FILIPPOUPOLITIS ÎÎÎÎΟ 2015
-Εντεχνολαϊκό Κρητικό πρόγραμμα

Ένα εντεχνολαικό Κρητικό πρόγραμμα παρουσιάζεται το Σαββάτο 16 Μαΐου στο "Άβατο" music stage στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, από τον Βασίλη Πρατσινάκη, με τον Γιάννη Φιλιππουπολίτη στο πιάνο, και τον Ηλία Βέλλη στο μπουζούκι και στο λαούτο, για μία και μόνο παράσταση.

Ο Βασίλης Πρατσινάκης ταξιδεύει ανά την Ελλάδα με γνωστές μελωδίες, ήχους και τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε, που μεγαλώσαμε μαζί τους, που γελάσαμε, που κλάψαμε, που πονέσαμε, σ ένα εντεχνολαικο Κρητικο πρόγραμμα.

30 χρόνια σε μουσικές σκηνές της πόλης της Θεσσαλονίκης "Μυστικό", "Παρασκήνιο", "Πλατώ", "Βαρδια", "Μαύρη Τρύπα". 30 χρόνια τραγούδια, μουσική.

Στο ρεπερτόριο του φροντίζει να περιλάβει μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση. Ανιχνεύοντας παλιούς και νέους μουσικούς δρόμους, στο πρόγραμμα συναντά και πάλι συνθέτες και στιχουργούς που αγάπησε και τραγούδησε στο παρελθόν. Έτσι, παρουσιάζοντας με φρέσκο τρόπο τραγούδια της προσωπικής του επιλογής, προτείνει παραστάσεις όπου συναντιούνται ο Σαββόπουλος με τον Τσιτσάνη και ο Μάλαμας με τον Ξυλούρη, ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο και το βιολί, οι παλιές με τις καινούργιες μελωδίες, οι μουσικοί με το κοινό τους. Στο πρόγραμμα του δεν λείπουν και κάποια παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Από τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νίκο Ξυδάκη Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ζούδιαρη, Θανάση Παπακωνσταντινου, Δήμο Μούτση, Γιάννη Μαρκοπούλου, Θάνο Μικρούτσικο, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Κουγιουμτζή, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι ως τους Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, ένα πρόγραμμα – ταξίδι στη Ελληνική μουσική.

music stage "Άβατο"

Αγνώστου Στρατιώτου 44, Πολίχνη

Ώρα έναρξης: 22:30

Τηλ κρατήσεων: 2310666869

Τηλέφωνο πληροφοριών: 6949950530

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 11 Μαϊος 2015 21:07
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Island beach bar Καφές με θέα, στον Λωτό! »
επιστροφή στην κορυφή