ΡΟΗ 24/7:

Μαθητές σχεδιάζουν μπαστούνι για τυφλούς, με δυνατότητα αναγνώρισης οικείων προσώπων τους

3780e8dd1fbae8dc94cae1ba6287e86a
Μια ομάδα μαθητών στο Πανεπιστήμιο του Birmingham City ανέπτυξε ένα ειδικό "έξυπνο" μπαστούνι, το οποίο προορίζεται ειδικά για τους ανθρώπους με περιορισμένη όραση.
Το XploR, όπως είναι η ονομασία του, χρησιμοποιεί ειδικό λογισμικό και hardware, καθώς και χαρακτηριστικά αναγνώρισης προσώπου από ένα smartphone, GPS και Bluetooth, βοηθώντας άτομα με περιορισμένη όραση να αναγνωρίσουν οικεία τους πρόσωπα που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 10 μέτρων.

Ο Steve Adigbo, μέλος της ομάδας που ανέπτυξε το XploR, ανέφερε στο Phys.org πως αυτό το ειδικό μπαστούνι αναγνωρίζει το πρόσωπο ενός ατόμου και ειδοποιεί το χρήστη αν κάποιος συγγενής ή φίλος τον πλησιάζει. Ο ίδιος δήλωσε πως κάτι ανάλογο όπως το XploR, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, ενώ πρόσθεσε πως η συσκευή θα είναι ιδανική, για παράδειγμα, για τον παππού του ο οποίος είναι τυφλός.

Προς το παρόν, η ομάδα πειραματίζεται με διάφορα άλλα χαρακτηριστικά του μπαστουνιού, όπως για παράδειγμα το πόσο ελαφρύ θα πρέπει να είναι ή πόσο πιο εύκολο στη χρήση για τα άτομα που θα το χρειαστούν. Αργότερα μέσα στο χρόνο, αναμένεται να το δοκιμάσουν στο Beacon Centre for the Blind, στη περιοχή Wolverhampton στο West Midlands της Αγγλίας.

πηγή:insomnia.gr

επιστροφή στην κορυφή