ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟ | Ένα συνταρακτικό αστυνομικό θρίλερ βγαλμένο από τα έγκατα των θρύλων της ελληνικής επαρχίας

astynomiko vivlio skoteini chimaira ekdoseis pigi 1 1 scaled

Η "Σκοτεινή Χίμαιρα" του Βασίλη Γιαρεντζίδη

Σκοτεινά Πιερίας

Ένα ανήλιο, έρηµο χωριό κρυµµένο στη σκιά του Ολύµπου, µε την ιστορία του να βρίθει από θρύλους, φαντάσµατα, οπτασίες, στοιχειώµατα και φοβικά φαινόµενα. Οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν στα µέσα της δεκαετίας του ’60 οµαδικά και βεβιασµένα, για να αναζητήσουν το φως και τη γαλήνη των ψυχών τους.

Μια πλούσια οικογένεια –πλέον µοναδικοί κάτοικοι του χωριού– σε ένα παλιό, πέτρινο αρχοντικό σπίτι, που κρύβει φρικτά κι ανοµολόγητα µυστικά κι ένα παράξενο και αινιγµατικό κορίτσι ξεχασµένο και φυλακισµένο στα βρόµικα µπουντρούµια του.

Ένας εµµονικός δολοφόνος που αποκεφαλίζει τα θύµατά του στην ύπαιθρο της Πιερίας µε άγνωστα κίνητρα.

Ο νέος διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, Αλέξανδρος Αυγέρης, βλέπει την καθηµερινότητά του να ανατρέπεται µε καταιγιστικό ρυθµό, καθώς εµπλέκεται, µια βροχερή νύχτα, στον ιστό ενός τροµακτικού µυστηρίου από το παρελθόν, που το ακολουθούν ειδεχθείς δολοφονίες, κανιβαλισµοί πτωµάτων κι ανεξήγητα φαινόµενα µέσα στη σφαίρα του παραφυσικού.

Ενώ µια µαύρη σκιά αποκρουστικών φόνων ρίχνει τα πέπλα της στην ευρύτερη περιοχή, βυθίζοντάς τη στο χάος και σε ποταµούς αίµατος, ο ίδιος, συνεπικουρούµενος από µελετητές του υπερφυσικού, θα αποδεχθεί ότι η πρωτόγνωρη αυτή εγκληµατική λαίλαπα δεν µπορεί να αντιµετωπιστεί µε συµβατικά υπηρεσιακά µέσα, παρά µόνο ακολουθώντας τα υπερβατικά µονοπάτια της παραψυχολογίας και του αποκρυφισµού.

Θα καταφέρει ο διοικητής ασφαλείας να εγκαταλείψει τον ορθολογικό και στερεότυπο τρόπο σκέψης και αστυνοµικής δράσης για να φθάσει στην εξιχνίαση των αποτρόπαιων εγκληµάτων και να προστατεύσει τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν από µια πανίσχυρη, δαιµονική δύναµη που γεννά φρικιαστικές χίµαιρες και σπέρνει καταστροφή και θάνατο στο διάβα της;

Το πιο αυθεντικό αστυνοµικό βιβλίο µε έντονα στοιχεία υπερφυσικού που θα κάνει ακόµα και τους πιο ατρόµητους αναγνώστες να λυγίσουν.

Ο συγγραφέας

Ο Βασίλειος Γιαρεντζίδης του Γεωργίου γεννήθηκε το 1964 και µεγάλωσε στην πόλη των Σερρών. Κατοικεί µόνιµα από το 1990 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το 1982 κατετάγη στην Ελληνική Αστυνοµία, φοίτησε σε όλες τις παραγωγικές σχολές εκπαίδευσης-µετεκπαίδευσης του Σώµατος κι εξελίχθηκε µέχρι και τον βαθµό του ταξιάρχου εν ενεργεία. Υπηρέτησε στο Σώµα συνολικά τριάντα τρία έτη κι αποστρατεύθηκε το 2015 µε τον βαθµό του αντιστράτηγου ε.α. Στο µεγαλύτερο µέρος της καριέρας του υπηρέτησε ως προϊστάµενος σε κεντρικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ασχολούµενος µε εξιχνίαση εγκληµάτων κατά της Ζωής και Ιδιοκτησίας, Ναρκωτικών και Οργανωµένου Εγκλήµατος. Το χρονικό διάστηµα των ετών 2013, 2014 και 2015 ως ταξίαρχος, διετέλεσε διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνοµίας Θεσσαλονίκης. Εκπαιδεύθηκε στις Η.Π.Α. και σε ευρωπαϊκά κράτη σε ποικίλα θέµατα δίωξης του διασυνοριακού οργανωµένου εγκλήµατος.

επιστροφή στην κορυφή