ΡΟΗ 24/7:

Νέες δράσεις από το ΕΣΠΑ 2021 - 2027 για μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις ζητά ο Απ. Πάνας

panas voylh5

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Χαλκιδικής

Την προκήρυξη νέων Δράσεων κατά το ΕΣΠΑ 2021-2027 για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων ζητά ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας μαζί με συναδέλφους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Αχμετ Ιλχάν, Ελένη Βατσινά και Γιώργο Νικητιάδη, σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Οικονομίας.

Στην παρέμβασή τους αναφέρουν, ότι τον Φεβρουάριο του 2023 προκηρύχθηκε η Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», ενώ τον Μάρτιο του 2023 προκηρύχθηκαν οι Δράσεις «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ» και «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ», όπου πρόσφατα έχει λήξει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής για την πρώτη δέσμη δράσεων, πολύ νωρίτερα επίσης, λόγω εξαντλήσεως της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στη δεύτερη, ενώ στις 22/3/2024 έληξε και η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στις Δράσεις «Ενίσχυση της ίδρυσης & λειτουργίας νέων Τουριστικών ΜμΕ» & «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων ΜμΕ», που είχαν προκηρυχθεί τον Δεκέμβριο του 2023.

Έτσι τονίστηκε από τους Βουλευτές, πως ενώ βρισκόμαστε στην «καρδιά» του ΕΣΠΑ 2021 -2027, δεν υπάρχουν σήμερα «ανοιχτές» οριζόντιες Δράσεις για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής, με σκοπό την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας (π.χ. μεταποίηση, logistics & εμπόριο, τουρισμός).

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη παρέμβαση κατατίθεται με πρωτοβουλία μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα συγκυρία, όπου η ελληνική οικονομία ήρθε διαδοχικά αντιμέτωπη με την οικονομική, υγειονομική κρίση καθώς και τη γενικότερη γεωπολιτική αστάθεια. Στην παρέμβαση τονίζεται, πως είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση & προκήρυξη οριζόντιων Δράσεων άμεσα από την Πολιτεία ,ώστε να ενισχυθούν τα επενδυτικά σχέδια των σχεδίων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες οικονομικές απώλειες των προηγούμενων ετών».

 

επιστροφή στην κορυφή