ΡΟΗ 24/7:

City Marathon με πρωτοβουλία των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς

CITY MARARHON6241 800x600

Χώρος σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα

Τη διοργάνωση ενός νέου δρομικού γεγονότος, του City Marathon, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή σωματείων του Στίβου, προπονητών, παραγόντων και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, παρουσία της Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καλαμαριάς Χριστίνας Φοροπούλου, ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει από κοινού με το Δήμο Καλαμαριάς και τη Δήμαρχο Χρύσα Αράπογλου για τη δημιουργία ενός νέου αθλητικού θεσμού που φιλοδοξεί να εξελιχθεί στο κορυφαίο δρομικό γεγονός της πόλης. Προσέθεσε μάλιστα πως υπεύθυνη για τη διοργάνωση του City Marathon θα είναι μια Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη των Σωματείων, του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και εκπροσώπων φορέων διοργάνωσης ανάλογων δρομικών δράσεων. Τα έσοδα που τυχόν προκύψουν από τη διοργάνωση θα επιστραφούν ανταποδοτικά στους αθλητικούς συλλόγους προσφέροντάς τους αναπτυξιακές προοπτικές με απόλυτη διαφάνεια.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η άριστη συνεργασία που έχουμε από την πρώτη στιγμή με τη νέα δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης, γίνεται πράξη με έναν διαδημοτικό αγώνα δρόμου, ο οποίος θα αποτελέσει μία μεγάλη γιορτή για την Καλαμαριά, τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα. Δεσμευόμαστε πως όλοι μαζί θα φροντίσουμε ώστε ο City Marathon της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης να αποτελέσει μία πραγματική γιορτή του αθλητισμού και της κοινωνίας, αντάξια των πόλεών μας και με απόλυτο σεβασμό στην εύρυθμη λειτουργία τους και την απρόσκοπτη καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών».

Λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο αυτό εγχείρημα θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

CITY MARARHON6242 800x600

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη και παραγωγική συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τη μεγάλη αθλητική οικογένεια της Θεσσαλονίκης και αφορούν κύρια στην ελλιπή χρηματοδότηση και στην ανεπάρκεια των αθλητικών υποδομών. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε πως το σχέδιο για την ανάταξη της αθλητικής Θεσσαλονίκης προϋποθέτει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και μια συνολική προσπάθεια ώστε τα μεγάλα προβλήματα που στερούν από την πόλη τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων να εξαλειφθούν.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε χώρο σε όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα, να επαναφέρουμε τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Αυτός, όμως, ο σχεδιασμός όμως απαιτεί έναν ειλικρινή διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για το τι είναι εφικτό και τι όχι» σημείωσε ο κ. Αγγελούδης για να καταλήξει λέγοντας: «βασικό σύνθημα αυτής της δημοτικής αρχής είναι: Διαφάνεια - Συμπερίληψη – Συμμετοχή».

επιστροφή στην κορυφή