ΡΟΗ 24/7:

Την 3η συνάντηση αρχαιολογικών ταινιών διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους

arxaioltainxalk

Αφιέρωμα στην Κρήτη και τον αρχαιολόγο Γιάννη Σακελλαράκη

Την τρίτη "Συνάντησης Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής" διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους την Τετάρτη 24, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, στις 8.30 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του Γυμνασίου Πολυγύρου, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με σκοπό να φέρει στο κοινό της Χαλκιδικής τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από τον κινηματογράφο.

Το φετεινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Κρήτη και τον αρχαιολόγο Γιάννη Σακελλαράκη, καθώς επίσης σε όψεις του παραδοσιακού πολιτισμού μέσα από την καταστροφή και τη συνέχεια.

«Πιστεύοντας στον εκπαιδευτικό ρόλο των αρχαιολογικών ταινιών, διοργανώνουμε παράλληλα για το κοινό που έχει ειδικότερα κινηματογραφικά ενδιαφέροντα "Μαθήματα Αρχαιολογικού Κινηματογράφου" (Μaster class) στις 25 και 26 Ιουλίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, με δημιουργούς αρχαιολογικών ταινιών που θα παρουσιάσουν τον τρόπο της δουλειάς τους. Το φετεινό θέμα είναι η "Έρευνα στις πηγές για της δημιουργία μιας αρχαιολογικής ταινίας". Συνημμένα θα βρείτε την αίτηση συμμετοχής», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες: Eφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, τηλ. 2310-285.163 (κ. Ελένη Στούμπου)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

mpanavas

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 13:06
επιστροφή στην κορυφή