xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αναβαθμίζεται η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με συμμαχία του Δήμου και της Πολιτιστικής Εταιρείας

417423853 838245341691917 6878768920899092586 n

Σειρά από παρεμβάσεις, επισκευές και συντηρήσεις

Τον κοινό βηματισμό τους για να αλλάξει πρόσωπο ένα από τα κορυφαία τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, η Νέα Παραλία, επιβεβαίωσαν σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Σταύρος Ανδρεάδης.
Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρουσιάστηκε από τον κ. Ανδρεάδη μια συνολική δέσμη παρεμβάσεων που αναμένεται να συμβάλουν καταλυτικά στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της νέας Παραλίας. Πρόκειται για τέσσερις, συνολικά, δράσεις που θα ολοκληρωθούν εντός του Σεπτεμβρίου και θα αφορούν:
• Στην απομάκρυνση της οπτικής ρύπανσης (άναρχα graffiti) σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας σε συνεργασία και με την υποστήριξη της εταιρείας Kaercher.
• Στην επισκευή και συντήρηση όλων των παγκακίων από τον Λευκό Πύργο έως τον Κήπο των Γλυπτών, προσφορά της Ν. ΓΛΕΟΥΔΗΣ ΚΑΒΕΞ Α.Ε.
• Στην προώθηση της πρωτοπόρας δράσης Street Art Contest με υπαίθρια παρουσίαση έργων τέχνης, που θα παραμένουν στον χώρο για ένα χρόνο και θα ανανεώνονται ετησίως, με την υποστήριξη του Γιώργου και της Ζωής Παπαγεωργίου και της FRIGO STAHL A.E. Προβλέπεται η τοποθέτηση 1o μεγάλων πάνελ επιφάνειας 2X3 πάνω στα οποία κάθε χρόνο θα καλούνται να δημιουργήσουν οι street artists.
• Στη διαμόρφωση του αντλιοστασίου της Νέας Παραλίας σε έργο τέχνης, με τη συμμετοχή του διακεκριμένου street artist και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης, Apset. Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετέχουν ακόμη οι:
- Κώστας Δαμουλάκης, εικαστικός, graffiti artist
- Θούλη Μισιρλόγλου, Διευθύντρια Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης MoMus
- Ορέστης Πάγκαλος, αρχιτέκτονας, εικαστικός, Διδάκτωρ Θεωρίας της Τέχνης ΑΠΘ
- Βίκη Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια Πολιτιστικής Εταιρείας
- Bernard Cuomo, Αντιπρόεδρος Συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας».

«Δίνεται ένα σήμα επανεκκίνησης σε αυτό που η πόλη έχει μεγάλη ανάγκη, στην ανάταση της αισθητικής, στην επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος που έχει να κάνει με την εικόνα του παραλιακού μετώπου. Η συγκεκριμένη συνεργασία αφορά μια εκτεταμένη παρέμβαση σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας, που δικαίως έχει εξελιχθεί σε ένα νέο τοπόσημο της πόλης» δήλωσε ο κ. Αγγελούδης που ευχαρίστησε την Πολιτιστική Εταιρεία για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει, επισημαίνοντας πως «μόνο μέσα από την κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, των ενεργών πολιτών, με συμπράξεις και συνεργασίες, θα κερδίσουμε μια πιο καθαρή, πιο όμορφη, πιο λειτουργική και πιο φιλική Θεσσαλονίκη».

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεάδης τόνισε πως οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ανήκουν σε μια ομάδα πολιτών, μελών της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι «έχουν συστρατευτεί στη λογική ότι πρέπει να σηκωθούμε από την αδράνεια του καναπέ. Έχει γίνει κανόνας η λογική του αδρανούς πολίτη, αυτός που είναι έτοιμος να κριτικάρει τους τοπικούς άρχοντες γιατί δεν κάνουν τη δουλειά τους».

επιστροφή στην κορυφή