ΡΟΗ 24/7:

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το Σάββατο

syriza kentriki epitropi23ps1

Συνεχίζονται οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις

Συνεδριάζει το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι εργασίες της Κ.Ε. θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. με την εισήγηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στις 10:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τον Στέφανο Κασσελάκη να παρουσιάζει τα σχέδιά του για το μέλλον του κόμματος, τη στρατηγική του σε σχέση με άλλα κόμματα, αλλά και για το πλαίσιο των συνεργασιών που θα επιδιώξει. Κι όλα αυτά, με ορίζοντα τις αλλαγές που θα προωθηθούν στο συνέδριο του φθινοπώρου. Ήδη, εξάλλου, με την πρόσφατη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας συγκροτήθηκε επιτροπή για να συζητήσει και να επεξεργαστεί τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές.

Εν αναμονή της αυριανής, κρίσιμης συνεδρίασης, οι αντεγκλήσεις μεταξύ στελεχών του κόμματος καλά κρατούν, προδιαγράφοντας εξελίξεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αναστολή κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της ιστορικής εφημερίδας «Η Αυγή», το οικονομικό αδιέξοδο του κόμματος, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οι αναφορές περί «μαύρου χρήματος» και οι απολύσεις στελεχών είναι τα κύρια ζητήματα στα οποία εστιάζει την κριτική της η εσωκομματική αντιπολίτευση. Την ίδια στιγμή η επόμενη μέρα στην κεντροαριστερά, καθώς και το πως και με ποιους όρους θα επιτευχθεί η σύγκλιση μεταξύ των προοδευτικών κομμάτων αποτελεί ακόμη ένα σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ της ηγεσίας και των διαφωνούντων στελεχών.

Αυτό, άλλωστε εκφράστηκε και στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την Πέμπτη, με την καταψήφιση της εισήγησης από επτά μέλη της.

επιστροφή στην κορυφή