xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: «Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις για την υλοποίηση του γηπέδου ρίψεων στην Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής»

foto ghp.jpg

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό

Κοινοβουλευτική παρέμβαση κατέθεσε, προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας, ζητώντας να ενημερωθεί για τους λόγους που καθυστερούν αδικαιολόγητα, την υλοποίηση του έργου του γηπέδου ρίψεων της Νέας Ηράκλειας του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Ο κ. Πάνας στην ερώτηση του επισημαίνει, πως ενώ έχουν παρέλθει πέντε χρόνια από την κατάθεση της μελέτης από την πλευρά του Δήμου Νέας Προποντίδας, τρία χρόνια από την ένταξη του έργου σε χρηματοδότηση και δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, στην πραγματικότητα δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για την εκκίνηση των εργασιών του συγκεκριμένου έργου.

Παράλληλα ανέφερε, πως στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Καλλικράτειας, δραστηριοποιείται ο σπουδαίος Αθλητικός Σύλλογος ΑΣ Κένταυρος Νέας Καλλικράτειας, με αθλητές υψηλών επιδόσεων, με παγκόσμια ρεκόρ και επιδόσεις Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι προπονούνται και προετοιμάζονται για τους επόμενους αγώνες, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αρκετές φορές μάλιστα σε απομακρυσμένους προπονητικούς χώρους, δαπανώντας επιπλέον χρήματα και χρόνο για την μετακίνησή τους.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Η παραπάνω κοινοβουλευτική παρέμβαση είναι συνέχεια των κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων ήδη από το 2021 που αφορούν την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου. Έπειτα από πέντε χρόνια καθυστερήσεων και πάρα τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, ζητώ να ενημερωθώ, για τον τρόπο και τη διαδικασία άμεσης ολοκλήρωσης του έργου, αλλά και για τις ενέργειες που αναμένονται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Θα συνεχίσω να παρεμβαίνω, ώστε να προκύπτει ουσιαστική ενημέρωση και θα συμβάλλω από την πλευρά μου στις προσπάθειες, για την ολοκλήρωση έργων, που αφορούν τη Χαλκιδική μας και μάλιστα αθλητές, που συμμετέχουν σε Παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις».

mpanavas original

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Πάνα έχει ως εξής:

"ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ.κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

«Θέμα: Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις για την υλοποίηση του έργου του γηπέδου ρίψεων στην Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής».

Κύριε Υπουργέ,

Έντονοι προβληματισμοί και ερωτήματα προκύπτουν από τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου του γηπέδου ρίψεων στην Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής.

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας της Π.Ε. Χαλκιδικής, αφού εξασφάλισε όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, κατέθεσε μελέτη για την «Κατασκευή χώρου ρίψεων γηπέδου Ν. Ηράκλειας (Αρ. Μελ. 14/2019) και την υπέβαλε στο Υπουργείο Πολιτισμού (Γραφείο Υφυπουργού Αθλητισμού), για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ήδη από το 2019. Τον Μάιο του 2021, ύστερα από Επίκαιρη Ερώτησή μου στον αρμόδιο Υπουργό Αθλητισμού, λάβαμε την δέσμευση, ότι το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τον Οκτώβριο του 2022, υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με την ανάδοχο εταιρεία.

Στην πραγματικότητα, έχουν παρέλθει πέντε χρόνια από την κατάθεση της μελέτης από την πλευρά του Δήμου Νέας Προποντίδας, τρία χρόνια από την ένταξη του έργου σε χρηματοδότηση και δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για την εκκίνηση των εργασιών του συγκεκριμένου έργου.

Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Καλλικράτειας, δραστηριοποιείται ο σπουδαίος Αθλητικός Σύλλογος ΑΣ Κένταυρος Νέας Καλλικράτειας, με αθλητές υψηλών επιδόσεων, με παγκόσμια ρεκόρ και επιδόσεις Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι προπονούνται και προετοιμάζονται για τους επόμενους αγώνες, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αρκετές φορές μάλιστα σε απομακρυσμένους προπονητικούς χώρους, δαπανώντας επιπλέον χρήματα και χρόνο για την μετακίνησή τους. Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά την αξιολόγηση των ελληνικών συλλόγων, που εκδίδει ο ΣΕΓΑΣ ετησίως, ο Α.Σ. Κένταυρος Νέας Καλλικράτειας, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε σύνολο 300 περίπου συλλόγων, παρά την μηδαμινή αρωγή της Πολιτείας.

Δεδομένου ότι η Πολιτεία θα πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις της, τα χρονοδιαγράμματα και να παραμένει μόνιμος αρωγός σε Αθλητικούς Συλλόγους με Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές διακρίσεις.

Δεδομένου ότι η Πολιτεία οφείλει να βρίσκει τρόπους επίσπευσης των χρονοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών, ειδικότερα όταν αφορά αθλητές παγκόσμιου επιπέδου και εγνωσμένης αξίας.

Δεδομένου ότι η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δεν αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για τις καθυστερήσεις και την μη εκτέλεση του έργου.

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργέ:

1) Με ποιον τρόπο και μέσω ποιας διαδικασίας, προτίθεστε να ολοκληρώσετε άμεσα την διαδικασία για την εκκίνηση και ολοκλήρωση του έργου ;

2) Πώς διασφαλίζει η Πολιτεία την εύρυθμη και ορθή προετοιμασία των αθλητών του στίβου, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε Παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις και θα πρέπει να ανταγωνιστούν αθλητές άλλων χωρών στους οποίους παρέχονται οι αυτονόητες και βασικές υποδομές;

Ο ερωτών Βουλευτής Χαλκιδικής
Πάνας Απόστολος"

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2