ΡΟΗ 24/7:

Η θεατρική παράσταση "Μία φωτεινή ελεγεία για την Ανθούλα Σταθόπουλου" στο Μετοχιακό Συγκρότημα Ν. Φλογητών

elegeio anst

Στις 13 και 14 Ιουλίου

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Όλη η Ελλάδα, ένας Πολιτισμός" θα παρουσιαστεί στις 13 και 14 Ιουλίου στις 21.00, στο Μετοχιακό Συγκρότημα Ν. Φλογητών η παράσταση "Μία φωτεινή ελεγεία για την Ανθούλα Σταθοπούλου".

Στην παράσταση "Μια φωτεινή ελεγεία για την Ανθούλα Σταθοπούλου", μια ποιήτρια ακροβατεί στα όρια της ζωής και του θανάτου και, καθώς η ζωή της τελειώνει, προσπαθεί να κρατηθεί από τις λέξεις, αυτές που υπηρέτησε.
Η σκηνοθετική προσέγγιση του Γιάννη Σολδάτου και της Έφης Βενιανάκη βασίζεται στην επεξεργασία και τον ιδιαίτερο τονισμό της κάθε λέξης. Οι λέξεις μετατρέπονται σε «σκηνικά αντικείμενα» και εκφέρονται με ιδιαίτερη έμφαση, χωρίς να γίνονται μανιέρα. Τα ζητήματα της υπαρξιακής αγωνίας του ανθρώπου, η φθορά και ο θάνατος στο ποιητικό σύμπαν του έργου δεν παύουν να έχουν τολμηρή επικαιρότητα, αφού και η εποχή μας δοκιμάζεται στα ίδια διαχρονικά ζητήματα.
Η Ανθούλα Σταθοπούλου σε ηλικία 27 ετών, την άνοιξη του 1935, φεύγει από τη ζωή αφήνοντας σημαντικό ποιητικό έργο. Στην έκθεση που συνοδεύει την παράσταση το σήμερα συνδέεται με το χθες, διαμέσου φωτογραφικών τεκμηρίων από εγκαταλειμμένα σανατόρια, όχι σαν ρεαλιστικό γράφημα αλλά ως εικαστική ιστοριογραφία. Η ιδιαιτερότητα της ταυτότητάς τους τα μεταγράφει στα περίπλοκα μονοπάτια που ανοίγει η μνήμη στη μυθογραφία του εικοστού αιώνα.

mpanavas

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σολδάτος, Έφη Βενιανάκη
Δραματουργία: Μαρία-Ελένη Σολδάτου
Κείμενα: Διονύσης Στεργιούλας
Σκηνικά: Τάνια Τρεπεκλή
Κοστούμια: Αχιλλέας Τακτικός
Μουσική σύνθεση: Αριστείδης Μυταράς
Σχεδιασμός φωτισμών: Σωτήρης Τσολάκης
Video art: Ανδρέας Μόργκαν
Ερμηνεύουν: Ευτυχία Γιακουμή, Πηνελόπη Μασούρη
Γραφιστικός σχεδιασμός: Βασιλική Κουτσοθανάση.

Προσφέρεται δωρεάν. Υποχρεωτική όμως προκράτηση εδώ.

 

επιστροφή στην κορυφή