ΡΟΗ 24/7:

Έρχεται το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων

POSTER 38 ANTAMWMA BLAXWN KATERINH24

12 και 13 Ιουλίου στην Κατερίνη

Ένα μοναδικό θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κατερίνης, το Σάββατο 13 Ιουλίου, το απόγευμα στην μεγάλη παρέλαση/πατινάδα των 1800 χορευτών, χορευτριών των 100 και πλέον συλλόγων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που λαμβάνουν μέρος στο 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων.

Νέοι και νέες με αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές θα παρελάσουν με αφετηρία την οδό Μητροπόλεως, μέσω του κεντρικού πεζόδρομου, της (κεντρικής) πλατείας Ελευθερίας και με κατάληξη την Πλατεία Δημαρχείου, όπου -σύμφωνα με το πρόγραμμα- θα γίνει στις 19:30 η παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, με βάση την κοινή καταγωγή τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης των σχημάτων, η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα εφαρμόσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές δημοτικών οδών στην πόλη της Κατερίνης. Οι διοργανωτές ζητούν την κατανόηση των οδηγών, καθώς και την συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή της σημαντικής αυτής εκδήλωσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ανταμώματος στην Κατερίνη:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

20:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, Αναπαράσταση Βλάχικου γάμου με την συμμετοχή των συλλόγων:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

11:30 Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Βλάχοι στην σκιά του Ολύμπου».
Αστική Σχολή Κατερίνης (π.1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης)

19:00 Οδός Μητροπόλεως – Πάρκο
Συγκέντρωση χορευτικών και έναρξη πατινάδας σε ζευγάρια

19:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ:
Παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της
Ομοσπονδίας μας, με βάση την καταγωγή τους.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ) και συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Κατερίνης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους συλλόγους Βλάχων της ΠΕ Πιερίας (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ) και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

επιστροφή στην κορυφή