Να γιατί έχει Χρυσό Σκούφο...
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Εστιατόριο «Μαρίνα», στην Ποτίδαια.
Ένα από τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο, περίπου πριν ένα μήνα, στην Αθήνα, ήταν και η δική μας «Μαρίνα», στην Ποτίδαια. Μέσα στα καλύτερα της Βορείου Ελλάδος, τόσο για το εκλεκτό φαγητό, όσο και για την ομορφιά του χώρου αλλά και την άνεση των πελατών μέσα σε αυτό.
Θελήσαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, όχι τόσο τραβηγμένο σε γεύση, αλλά εντυπωσιακό σε εμφάνιση. Φυσικά, για το εστιατόριο αυτό, ήταν κάτι εύκολο...
Για πρώτη φορά δοκιμάζω γκρίζο ταραμά, με βάση το μελάνι της σουπιάς. Ιδιέταιρη γεύση, χωρίς μεγάλη ένταση στο άρωμα. Ιδανικός για να συνοδεύσει λευκό, φρουτώδες κρασί.
Περάσαμε στο επόμενο πιάτο.
Μπίσκ γαρίδας με μυρωδικά και τοματίνια, με τραγανές μπρουσκέτες ψωμιού σίτου ελαφρώς αρωματισμένες και πικάντικες, αποφλοιωμένες γαρίδες, πασπαλισμένες με πλάγιες ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού. Μια περιγραφή, δεν μπορεί να σταθεί σε μια τόσο πλούσια γεύση...
Ακολούθησε καραβιδομακαρονάδα.
Γεμάτη γεύση ζυμαρικών aldente, περασμένα ημιδιάφανη σάλτσα μυρωδικών και θαλασσινών. Οι καραβίδες, ανοιγμένες για τη διευκόλυνση του πελάτη.
Εστιατόριο «Μαρίνα», στην Ποτίδαια Χαλκιδικής
Μόλις 65 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη
τηλέφωνο επικοινωνίας: 23730 41570 - 23730 41825
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου