xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αμμουλιανή: Η Παράδοση συναντά τη γαστρονομία (εικόνες)

amoul ekd1

- Αισιοδοξία για την τουριστική σαιζόν που ξεκίνησε

 

Γεμάτο από παραδοσιακά τραγούδια, χορούς, την παρασκευή τοπικών εδεσμάτων, αλλά και την αναβίωση του "γρίπου", του παραδοσιακού τρόπου ψαρέματος της περιοχής, είναι αυτό το Σαββατοκύριακο στο μοναδικό νησί της Χαλκιδικής, την Αμμουλιανή.
Συγκεκριμένα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του νησιού, με τη στήριξη της Τοπικής Κοινότητας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας, ετοίμασε μια σειρά εκδηλώσεων αυτό το Σαββατοκύριακο, οι οποίες μάλιστα καλύπτονται από το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή, με τις γυναίκες της Αμμουλιανής να φτιάχνουν ντόπιες παραδοσιακές πίτες, ενώ η Χορωδία και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.
Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε με χορούς και τραγούδια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, ενώ οι γυναίκες παρασκεύασαν παραδοσιακά φαγητά του νησιού και το απόγευμα αναβίωσε ο γρίπος.

amoul gyn1a

Σύνδεση του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας με τον Τουρισμό

Για την προσπάθεια σύνδεσης του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας με τον Τουρισμό έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Αμμουλιανής, Νικήτας Μαρτικάκης. Όπως είπε κάθε χρόνο Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με συμμετοχή συλλόγων από όλη την Ελλάδα, με διαφορετική θεματική κάθε φορά, όπως και γαστρονομικά event. Μάλιστα, στο πλαίσιο του ανοίγματος της Αμμουλιανής στη Ρουμανική αγορά, ο κ. Μαρτικάκης ανέφερε ότι τον Ιούλιο έχουν προσκληθεί κάποιοι γνωστοί Ρουμάνοι καλλιτέχνες, γεγονός που θα προβληθεί στη Ρουμανία.

amoul ekd2

Αισιοδοξία για την τουριστική σαιζόν

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρτικάκης, μιλώντας στο halkidikifocus για το θέμα του Τουρισμού, η Αναπτυξιακή Εταιρεία, στην προσπάθειά της για προβολή του νησιού, συμμετέχει σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στα Βαλκάνια (άλλωστε ένα μεγάλο μέρος των ξένων επισκεπτών είναι κυρίως Βούλγαροι και Σέρβοι), αλλά και σε πανευρωπαϊκές εκθέσεις, ενώ από φέτος άρχισε γι’ αυτό το σκοπό σταδιακά να αναπτύσσεται και η συνεργασία με το Δήμο. Παράλληλα υπάρχει στο διαδίκτυο το site του νησιού, μέσα στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να βρει πληροφορίες για το νησί, καθώς και για τις επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί σε αυτό, ενώ έχουν αρχίσει ήδη οι εργασίες στην ιστοσελίδα, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να κάνει κρατήσεις on line. Όσον αφορά την φετινή σαιζόν, σημείωσε ότι σαφώς είναι λίγο σφιγμένα τα πράγματα τόσο από τους τουρίστες του εξωτερικού, όσο και του εσωτερικού, θεωρώντας ωστόσο ότι το ποσοστό των επισκεπτών στην Αμμουλιανή θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.
Την αισιοδοξία τους για τον φετινό τουρισμό στο νησί δήλωσε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Κώστας Τσακνής, εκτιμώντας ότι θα διατηρηθεί και φέτος η τουριστική σαιζόν στις 60 με 70 ημέρες, τονίζοντας παράλληλα ότι η Τοπική Κοινότητα συνεργάζεται και βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί τόσο στην προβολή του νησιού, όσο και στη σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον Πολιτισμό και τη Γαστρονομία.

amoul gyn1

amoul gyn2

amoul gyn3

amoul gyn4

amoul gyn5

amoul ekd3

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 23 Μαϊος 2015 21:15
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2