ΡΟΗ 24/7:

Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους "FILME 2015"

filme 15

Τιμώμενος σκηνοθέτης θα είναι ο Μανούσος Μανουσάκης και τιμώμενος ηθοποιός ο Γιάννης Στάνκογλου

Από τις 28 έως τις 31 Μαΐου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη για τέταρτη χρονιά το Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «FILME», που δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή.
Οι διοργανωτές του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «FILME 2015» δίνουν την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες 18 – 44 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό και να διακριθούν μέσα από αυτή.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ κάθε χρόνο τιμάται ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης και ένας ηθοποιός που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στον κινηματογράφο. Φέτος τιμώμενος σκηνοθέτης θα είναι ο Μανούσος Μανουσάκης και τιμώμενος ηθοποιός ο Γιάννης Στάνκογλου.
Το «FILME 2015» έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Europe Direct, των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Θεσσαλονίκης και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, ενώ σημαντική είναι και η συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ.
Συγχρόνως με τις προβολές προγραμματίζονται παράλληλες δραστηριότητες, εκθέσεις, master classes, workshops και events για το πολιτισμικό τετραήμερο, που επιδιώκει να τονώσει την ανάγκη των νέων ανθρώπων για δημιουργία και να προωθήσει τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών.
Το σύνολο των εκδηλώσεων θα γίνουν στο κινηματοθέατρο Φαργκάνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στοιχεία επικοινωνίας: www.filme.gr - MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

επιστροφή στην κορυφή