ΡΟΗ 24/7:

Η "Ασκητική" κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 27 Μαΐου

IMG 8376
- Σε σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου

Σε θεατρική δραματοποιημένη μορφή παρουσιάζεται το φιλοσοφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη "Ασκητική", σε σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου, στο θέατρο "Αριστοτέλειον", από τις 27 έως τις 31 Μαΐου, με την υποστήριξη των εκδόσεων "Καζαντάκη".

Ο λόγος της "Ασκητικής" μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες.

Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, αν ο άνθρωπος δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και να βρει τη λύτρωση.

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη έχει σημειώσει ευρεία διάδοση ,έχει βρει βαθιά απήχηση στις ψυχές των ανθρώπων, από διάφορες εθνικότητες και ανόμοιες πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Επιβλήθηκε και καταξιώθηκε στα χρόνια μας, απέκτησε παγκόσμια φήμη και κέρδισε να παραμείνει κλασσικό στη ροή των αιώνων.

Σε ανακοίνωση του, ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος, λέει πως "η δραματοποίηση φιλοσοφικών έργων, θέτουν μόνο μεγάλα ερωτήματα και δίνουν ερεθίσματα στους θεατές, να διεισδύσουν πιο βαθιά και πιο αληθινά στο κείμενο. Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό έργο, εκείνο που αναζητάς, είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή βρίσκεις με ελεύθερη βούληση, το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία".

Πρωταγωνιστούν:

Νικήτας Τσακίρογλου

Κατερίνα Διδασκάλου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:

Σοφία Κομηνέα, Δημήτρης Γρηγοριάδης,

Λευτέρης Βλάχος, Τίνα Λεωνορά

Χορός: Ομάδα σχολής θεάτρου Ροντίδη.

Θεατρική προσαρμογή– Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Σκηνικά– Κοστούμια: Mάιρα Βαζαίου

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Κολιοβέτας

Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Καλίτση

Video: Νίκος Μυλωνάς.

επιστροφή στην κορυφή