Ουζάκι, όστρακα και θαλασσινά
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
Πήγες στον Μπακάλη;
Φίλη θέλησε να με πειράξει και μου έστειλε μια φωτογραφία, από τα καλαμαράκια που θα έτρωγε το μεσημέρι σε κάποιο ταβερνάκι. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να πάρει την απάντηση της, μέσα από το φωτογραφικό αφιέρωμα που θα ακολουθήσει, από το εστιατόριο του Μπακάλη, στο Πευκοχώρι.
Λοιπόν, αγαπημένη μου φίλη, εμείς δεν πήραμε καλαμαράκια... όχι οτι δεν είχε. Είχε. Απλά είπαμε να το πάμε λίγο πιο λιτά και να αποφύγουμε το πολύ τηγάνι...
Έτσι πήραμε ένα τσιπουράκι με μεζέ και όσο η παρέα μεγάλωνε, τόσο και το τραπέζι γέμιζε. Όχι μη φανταστείς πατατούλες, κολοκυθάκια, κτλ... Αυτά σου είπα τα αποφύγαμε. Μείναμε στα θαλασσινά.
Πασαρέλα οστρακόδερμων στο τραπέζι μας!
Καραβίδες, καβούρια, στρείδια, χτένια και μόνο οι μεταξωτές κορδέλες έλειψαν!
Φυσικά, αφού χειροκροτήθηκε ο chef, μας έφερε άλλη μια από τις δημιουργίες του.
Μια μακαρονάδα με θαλασσινά μέσ’τα αρώματα!
Αγαπημένη μου φίλη, δε θέλω να σε πικράνω εντελώς και γι’αυτό σταματώ εδώ την περιγραφή. Απλά να χεις το νου σου...
Περιμένω και τις δικές φωτογραφίες, από το εστιατόριο του Μπακάλη!
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου