ΡΟΗ 24/7:

Google Project Vault: Η κάρτα που κάνει πιο ασφαλές το smartphone σας

40058 1433078161-full

Ασφαλέστερα smartphones μας υποσχέθηκε η Google στο ετήσιο συνέδριο της που ολοκληρώθηκε προτού λίγων ημερών και η ανακοίνωσε έγινε από το ATAP team της αμερικανικής εταιρείας που παρουσίασε το Project Vault. Αποτελεί μια νέα ιδέα της εταιρείας που συνδυάζει ένα ψηφιακό σύστημα ασφαλείας σε μία κάρτα μνήμης microSD, που τα smartphones και οι υπολογιστές αναγνωρίζουν συνήθως ως συσκευή αποθήκευσης.

H νέα κάρτα τύπου Vault διαθέτει NFC chip για την επικοινωνία με κοντινές συσκευές, ενώ ενσωματώνει 4 GB αποθηκευτικού χώρου. Μπορεί να αναγνωριστεί από οποιοδήποτε λειτουργικό, όπως Android, Windows, OS X, αλλά το software τρέχει πρακτικά μέσα στο Project Vault και τον ARM processor του και είναι ξεχωριστό. Έτσι, λοιπόν, για παράδειγμα μπορείτε να κρυπτογραφείτε μηνύματα στην ίδια κάρτα και να διαχωρίζετε αυτά τα δεδομένα από άλλους φακέλους της συσκευής και να προστατεύεται τα προσωπικά σας στοιχεία. Η Regina Dugan, επικεφαλής του ATAP team, παρουσίασε το Vault και το παρομοίωσε ως ένα θησαυροφυλάκιο μόνο που απέκτησε ψηφιακή μορφή. 

Γίνονται καθημερινώς πολλές «εισβολές» σε smartphones ανυποψίαστων χρηστών και οι hackers έχουν πρόσβαση σε πλήθος ευαίσθητων δεδομένων, για αυτό η Google θέλησε με το Project Vault να προτείνει μια αποτελεσματική λύση. 

Τέλος, έγινε γνωστό πως η Google θα αναπτύξει την τεχνολογία πρώτα για επιχειρήσεις, ώστε οι αυξημένες απαιτήσεις ενός τέτοιου περιβάλλοντος να καταστήσουν αργότερα το Project Vault ιδανικό και για τους υπόλοιπους χρήστες με μειωμένες ανάγκες. 

πηγή:myphone.gr

επιστροφή στην κορυφή