Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπήλαιο Πετραλώνων: Από το περιβάλλον του χθες στο περιβάλλον του σήμερα (εικόνες)

sphlaio1

- Εκδήλωση για μεγάλους και παιδιά στον αρχαιολογικό χώρο του Σπηλαίου


Το Σπήλαιο των Πετραλώνων, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι συμμετείχαν στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2015, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής, στον αρχαιολογικό χώρο του Σπηλαίου.
Τη δράση διοργάνωσε η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας (Γραφείο Θεσσαλονίκης) σε συνεργασία με τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Πετραλώνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαιοχωρίων για τον Πολιτισμό και την Υγεία, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Μουδανιών «ο Φάρος», την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χαλκιδικής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Προϊστάμενος της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, Ανδρέας Ντάρλας και η Βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Σπήλαιο και τα προϊστορικά ζώα του Σπηλαίου, να ξεναγηθούν στο Σπήλαιο και στο Μουσείο Πετραλώνων, αλλά και να ανέβουν στο λόφο Κατσίκα στον οποίο έχει ανοιχτεί το Σπήλαιο. Επίσης τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παίξουν με ανακυκλώσιμα υλικά, αναπτύσσοντας εικαστικές δραστηριότητες.
Τέλος, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα που επιμελήθηκαν ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Πετραλώνων, τον Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων για τον Πολιτισμό και την Υγεία.

sphlaio petralwnwn

sphlaio kosmos

sphlaio igglezh

sphlaio paidia

sphlaio paidi

sphlaio mpoufes

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020