Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απονεμήθηκε το 1ο βραβείο στη Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών

vraveio xor1

- Πρωτιές και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο


Μάγεψε η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών με την εμφάνισή της στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ "Θάλασσας" του Δήμου Ν. Προποντίδας, το απόγευμα της Παρασκευής, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και Μότσαρτ!

vraveio xor2

Από τη βράβευση που έγινε την Παρασκευή στο Αμφιθέατρο των Ν. Μουδανιών

Ωστόσο τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών έχει πάρει το 1ο Βραβείο στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών “Luizi Denza” και την τιμητική πλακέτα που απέστειλαν οι διοργανωτές παρέδωσε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς στον Διευθυντή του Σχολείου, Κωνσταντίνο Αποστολάκη, ενώ ο κ. Αποστολάκης, μαζί με τον πρώην Βουλευτή Ευθύμη Καρανάσιο και τον Διευθυντή του ξενοδοχείου Oceania, Πολυνίκη Πούλιο απένειμαν τις διακρίσεις στα μέλη της Χορωδίας.
Κατ’ αρχήν τα 30 παιδιά της Χορωδίας, που κάνουν τις πρόβες εκτός σχολικού ωραρίου, υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση του Νίκου Τσαμαΐδη, πήραν μέρος στην 7η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, από 5 έως 14 Μαρτίου 2015. Να σημειώσουμε ότι στη συνάντηση έλαβαν μέρος 90 σχολεία και 4.500 μαθητές, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Αλέξης Κωστάλας. Η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών εμφανίστηκε στις 7 Μαρτίου, με ένα εξαιρετικό ρεπερτόριο, με αποτέλεσμα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συνάντησης να τους προτείνει να εκπροσωπήσουν την Καρδίτσα στο Διεθνή Διαγωνισμό της Ιταλίας ή της Σερβίας.

vraveio karditsa

Από την εμφάνιση της Χορωδίας του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών στην Καρδίτσα

Το σχολείο επέλεξε τελικά να συμμετέχει στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών “Luizi Denza” στο Castellammare di Stabia, κοντά στην Πομπηία της Νάπολης, που πραγματοποιήθηκε από 11 έως 16 Μαΐου και η Χορωδία εμφανίστηκε στις 11 του μηνός, με τη χορηγία του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, του ξενοδοχείου Oceania και του κ. Καρανάσιου.

fotodiagonismou2

Από την εμφάνιση στον διαγωνισμό “Luizi Denza” όπου πήραν το 1ο βραβείο

Στο διαγωνισμό τα παιδιά ερμήνευσαν Μίκη Θεοδωράκη ('Σε πότισα ροδόσταμο"), Μάνο Χατζιδάκι ("Πες μου μια λέξη"), ΑΒΒΑ ("Dancing Queen"), αλλά και Βόλφγκανγ Αμαντέους Μότσαρτ ("Jubilate Deo"), καθώς και παραδοσιακά ιταλικά τραγούδια ("Dona Nobis Pacem" και "Funiculi Funicula"), αποσπώντας το 1ο βραβείο, με βαθμολογία 97/100!
Αυτό το εξαιρετικό ρεπερτόριο παρουσίασαν τα παιδιά στο Φεστιβάλ της Θάλασσας, μαγεύοντας το κοινό.
Όμως για όσους δεν παραβρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Αμφιθέατρο Μουδανιών, παραθέτουμε τα βίντεο με τις ερμηνείες της Χορωδίας στη Νάπολη, που τους έδωσε το 1ο βραβείο:

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020