ΡΟΗ 24/7:

Δημόσιο: «Σκουπίζουν» και τις ξεχασμένες καταθέσεις στις τράπεζες

xrhmata desmides

Στα δημόσια ταμεία μπήκαν 47 εκατ. ευρώ που «αράχνιαζαν» στις τράπεζες - Το ποσό προστίθεται στα περίπου 37 εκατ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στο κράτος το 2014, ενώ το σύνολο των χρημάτων προορίζονται για την κάλυψη αναγκών του


Περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ εισήλθαν στα δημόσια ταμεία από αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Χρήστου Σταϊκούρα, ο Υπουργός επισημαίνει ότι το παραπάνω ποσό προστίθεται στα περίπου 37 εκατ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στο κράτος το 2014, ενώ το σύνολο των χρημάτων προορίζονται για την κάλυψη αναγκών του, με απώτερο σκοπό τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα ζητήσει από τα πιστωτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα την εκτίμησή τους για το ύψος των αδρανών καταθέσεων που θα μεταφερθούν στο Δημόσιο μέχρι και τον Απρίλιο του επόμενου έτους, κατά τη σύνταξη της εγκυκλίου κατάρτισης προϋπολογισμού εσόδων οικονομικού έτους 2016.

 

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή