ΡΟΗ 24/7:

Δ. Τσούφης για όλους και για όλα (βίντεο)

tsoufis portraito

- Συνέντευξη στον Κ. Γλύκο

 

Βολές τόσο προς τη σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Ν. Προποντίδας, όσο και προς τις παλαιότερες, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τσούφης, το βράδυ της Πέμπτης, από την εκπομπή "Εν Χαλκιδική" του Κώστα Γλύκου, στη τηλεόραση Super, αφήνοντας αιχμές για "συμφέροντα" και "δολοπλοκίες", μεταξύ άλλων για το θέμα της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης των Ν. Μουδανιών, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και τις απευθείας αναθέσεις.

Ειδικότερα, για τη το θέμα της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ο κ. Τσούφης τόνισε ότι το έργο ξεκίνησε το 2006, ωστόσο ακόμη και σήμερα δεν λειτουργεί. Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου, επεσήμανε ότι το έργο συνεχίστηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, ωστόσο δεν παραδόθηκε ποτέ, ενώ ο Δήμος πλήρωσε τη δαπάνη, πλην 200.000 ευρώ. Ακόμη τόνισε ότι λίγες μέρες μετά από σχετική ερώτηση που έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2014, η Δημοτική Αρχή εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο ενημέρωνε τους κατοίκους των Ν. Μουδανιών ότι θα υπάρξει διακοπή νερού, ώστε να γίνει η σύνδεση με το νέο δίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι από τις δοκιμές που έγιναν, υπήρξαν πολλά προβλήματα και κατά συνέπεια το Διαμέρισμα των Ν. Μουδανιών τροφοδοτείται από το παλιό δίκτυο, το οποίο έχει σκουριασμένες σωλήνες, αλλά και σωλήνες αμιάντου.

Όσον αφορά την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση ο κ. Τσούφης επεσήμανε ότι μετά την ένωση των τριών Καποδιστριακών Δήμων σε έναν Καλλικρατικό, από τρεις κοινωφελής επιχειρήσεις προέκυψε μία και βάσει της νομοθεσίας για μία δράση που προγραμματίζει να κάνει αυτή η Δημοτική Επιχείρηση μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου. Ωστόσο ο κ. Τσούφης υπογράμμισε ότι δεν έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη της Κοινωφελούς για μία δράση, καθώς και το ποσό που αυτή διαθέτει για τη δράση αυτή, ζητώντας να καλύψει ο Δήμος το υπόλοιπο ποσό, αλλά στο τέλος του χρόνου έρχονται σωρηδόν τιμολόγια της Κοινωφελούς για πληρωμές.

Επίσης ο κ. Τσούφης επέρρηψε ευθύνες τόσο στη σημερινή Δημοτική Αρχή, όσο και στην προηγούμενη, για το θέμα των απευθείας αναθέσεων, τονίζοντας ότι τις απευθείας αναθέσεις ο νομοθέτης τις επιτρέπει μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, ενώ υπογράμμισε ότι τους πρώτους 4 μήνες της νέας Δημοτικής Αρχής πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο 44 απευθείας αναθέσεις, συνολικού ποσού 900.000 ευρώ, οι περισσότερες εκ των οποίων σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Παρακολουθήστε αναλυτικότερα τη συνέντευξη του κ. Τσούφη στα παρακάτω βίντεο: 

 

επιστροφή στην κορυφή