ΡΟΗ 24/7:

Τσίπρας: Ξεχάστε τις εκλογές - Βιώσιμη συμφωνία ή αλλιώς θα πούμε «όχι»

tsipras maximou omilitis

- Τι είπε σε συνεργάτες του ο Πρωθυπουργός - Επιχείρησε να βάλει τέλος στα σενάρια για κάλπες - Όχι σε πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα - «Αν έχουμε βιώσιμη συμφωνία, θα σηκώσουμε το βάρος όσο δύσκολος κι αν είναι ο συμβιβασμός» - Σε διαφορετική περίπτωση θα πούμε το μεγάλο όχι - Ξεκινούν το απόγευμα στις Βρυξέλλες οι κρίσιμες συζητήσεις

 

Τέλος στα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες θέλησε να βάλει ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του, στέλνοντας διπλό μήνυμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο λαός εμπιστεύτηκε την κυβέρνηση για να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις και τόνισε ότι αν είναι βιώσιμη η συμφωνία, τότε θα σηκώσουν το βάρος όσο δύσκολος κι αν είναι ο συμβιβασμός. Αλλά σε διαφορετική περίπτωση, διεμήνυσε, η Αθήνα θα πει «το μεγάλο όχι».

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στους συνεργάτες του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι», σημείωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας, στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή.

«Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας», τόνισε ο πρωθυπουργός, ωστόσο συμπλήρωσε: «Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

Το τελευταίο μήνυμα έρχεται λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν εκ νέου, σήμερα το απόγευμα, οι κρίσιμες συζητήσεις στις Βρυξέλλες, μεταξύ της Αθήνας και των Θεσμών, με τις ελληνικές προτάσεις που θα παρουσιάσει η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης να πέφτουν στο τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, από ευρωπαϊκές πηγές, στη συνάντηση θα είναι παρόντες εκπρόσωποι από όλους τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Οι ίδιες πηγές δε θέλησαν να υπεισέλθουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντηση.

 

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή