ΡΟΗ 24/7:

Aλλαγή φρουράς στο ΠΑΣΟΚ

fofi veniz

Θα είμαι «παρών» σε όλες τις στρατηγικές στιγμές, είπε ο απερχόμενος Προέδρος - Ανασυγκρότηση χωρίς τις αλαζονείες του παρελθόντος, η δήλωση της νέας Προέδρου


Με μία αγκαλιά υποδέχθηκε στα γραφεία του κόμματος τη ΦώΦη Γεννηματά ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του κόμματος πέτυχε να συγκεντρώσει το 51,69% των ψήφων κατά την εσωκομματική διαδικασία για τον διάδοχο του Ευάγγελου Βενιζέλου και αποτελεί ίσως ένα πρόσωπο που μπορεί να σηματοδοτήσει και τη γέφυρα για την επιστροφή αρκετών στελεχών που αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα το μεσημέρι, η κ. Γεννηματά έλαβε και επίσημα τη σκυτάλη από τον κ. Βενιζέλου στα γραφεία του κόμματος και το μήνυμα που έστειλε η ίδια είναι η ένωση της δημοκρατικής παράταξης, αλλά και η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Οι δηλώσεις περιστράφηκαν αφενός γύρω από το κόμμα και αφετέρου γύρω από τη διαπραγματεύση.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού πρωτίστως έδωσε συγχαρητήρια στην κ. Γεννηματά, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν είναι η νέα Ζαν Ντ' Αρκ να ακούει φωνές, αλλά είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός» και πρόσθεσε ότι «έχει εντολή από τον ελληνικό λαό και πρέπει να την τιμήσει». Τόνισε, δε, ότι την Κυριακή φάνηκαν τα ψέμματα και οι μύθοι του χαμένου πενταμήνου καθώς όπως είπε «φάνηκε ποσό κούφιες ήταν οι δημαγωγίες βλάπτοντας τη χώρα». Μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι μένει τώρα με το αγαπημένο επιχείρημά του που είναι η απειλή της αυτοκτονίας της χώρας, λέγοντας θα έχει και παράπλευρες επιπτώσεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. «Αυτό το επιχείρημα δεν θα έχει αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «ελπίζω η διαπραγματεύση να συνεχίζεται, ελπίζω ότι ο κ. Τσιπρας έχει κάτι στο μυαλό του».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος συνεγχάρη «από καρδιάς» την κ. Γεννηματά «για την καθαρή της νίκη και με την άμεση ψήφο από την κοινωνική μας βάση» και υποστήριξε ότι ότι «εγώ και όλα τα μέλη θα είμαστε στο πλευρό της». Επίσης, ευχαρίστησε όσους προσήλθαν στη χθεσινή διαδικασία, τους πολίτες, αλλά και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον Νίκο Σαλαγιάνη, που σήκωσε, όπως είπε, το βάρος των οικονομιών του ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε ότι δεν θα μετέχει στη καθημερινή πορεία του ΠΑΣΟΚ, για να αφήσει χώρο στην κ. Γεννηματα, ωστόσο δήλωσε παρών σε όλες τις στρατηγικές στιγμές του κινήματος.

Στη συνέχεια, η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είναι κρίσιμες οι στιγμές που ζει η χώρα και πρόσθεσε «ελπίζω να μη γίνουν δραματικές». «Ο Πρωθυπουργός πρέπει να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή σε ΕΕ και Ευρωζώνη» σημείωσε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε ότι η διαπραγματεύση ξεπερνά τα όρια ενός Πρωθυπουργού ή μίας κυβέρνησης. Τόνισε δε από το 2012 το ΠΑΣΟΚ προτείνει το σχηματισμό ομάδας διαπραγμάτευσης και πιστεύει πως ακόμα και τώρα την ύστατη ώρα θα πρέπει να σχηματιστεί ένα εθνικό πλαίσιο για την τελική διαπραγματεύση, για το καλό κάθε Έλληνα.

Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία, τόνισε ότι «πήραμε εντολή να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του κόμματος, χωρίς τις αλαζονείες των παρελθόντων ετών, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε άλλες δυνάμεις». Μάλιστα, η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για εθνική και κοινωνική ανάγκη και ότι «θα υπηρετήσουμε με συλλογικότητα». Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τη συμβολή του στη χώρα και στη παράταξη.

Πρώτος στα γραφεία έφτασε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος χαιρέτισε τους δημοσιογράφους. Τον ακολούθησε ο απερχόμενος Πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος τον οποίο υποδέχθηκε ο Νίκος Σαλαγιάννης. Ακολούθησε επίσης χαμογελαστός ο συνυποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος και τελευταία στη Χαριλάου Τρικούπη έφτασε η νέα πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Τα στοιχεία για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Ψήφισαν: 52.388
Έγκυρα: 51.979
Άκυρα: 139
Λευκά: 270

Φώφη Γεννηματά: 26.868 ψήφοι - ποσοστό 51.69%
Ανδρέας Λοβέρδος: 13.167 ψήφοι - ποσοστό 25.33%
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: 11.944 ψήφοι - ποσοστό 22.97%.

επιστροφή στην κορυφή