ΡΟΗ 24/7:

Με το iOS 9 οι οθόνες των iOS συσκευών γίνονται πιο εύχρηστες

41032 1434439785-full

Νέο κρυφό feature που συμπεριλήφθηκε στο νέο iOS 9 θα κάνει το iPhone 6, καθώς και άλλες συμβατές iOS συσκευές, ακόμη πιο έξυπνες, καθώς θα μπορεί να προβλέψει την επόμενη περιοχή της οθόνης πάνω την οποία θέλετε να αγγίξετε. Αυτήν τη δεδομένη στιγμή, δεν γνωρίζουμε το πώς ακριβώς λειτουργεί το touch prediction, αλλά αυτή η λειτουργία ανακαλύφθηκε μέσω του iOS Developer Diary που κρατάει στη βάση δεδομένων του κάθε αλλαγή που πραγματοποιείται στο iOS. 

H Apple στο WWDC 2015 δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για αυτό το νέο χαρακτηριστικό, αλλά μάλλον θα είναι μια λειτουργία την οποία δεν θα αντιλαμβάνεται εύκολα ο τελικός αποδέκτης, ο χρήστης της συσκευής. Απώτερος σκοπός της εταιρείας είναι μέσω αυτής της τεχνικής να μειωθεί η καθυστέρηση κατά τη μετάβαση ανάμεσα σε λειτουργίες, διαβάζοντας από πριν την πρόθεση του χρήστη και έτσι το iOS θα γίνει ακόμη πιο γρήγορο.

Ήδη, ξέρουμε πως η εταιρεία έχει τουλάχιστον δυο πατέντες οι οποίες παρατηρούν το χρήστη και μαθαίνουν τις συνήθειές του, το πώς χειρίζεται ένα iPhone ή iPad και έτσι ρυθμίζονται «έξυπνα» παράμετροι που συμβάλλουν στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Με μια παρόμοια μέθοδο θα μπορούσε η Siri να μάθει καλύτερα τις προτιμήσεις του χρήστη και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ώστε να ανταγωνιστεί σε κάποιο βαθμό την υπηρεσία Google Now. 

πηγή:myphone.gr

επιστροφή στην κορυφή