ΡΟΗ 24/7:

Μείωση του ηλεκτρικού στις επιχειρήσεις ζητούν Δριβελέγκας και Κεγκέρογλου

dei shma2

- Ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ


Τη μείωση των υπέρογκων χρεώσεων των βιομηχανικών τιμολογίων της ΔΕΗ ζητούν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής, Γιάννης Δριβελέγκας και Ηρακλείου, Βασίλης Κεκέρογλου, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές, οι ακριβές χρεώσεις έχουν υψηλά κόστη για τις επιχειρήσεις και προκαλούν αδυναμία αποπληρωμής σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Ανησυχία και απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των ελληνικών επιχειρήσεων εξαιτίας των υπέρογκων χρεώσεων στο βιομηχανικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Μάλιστα από επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκύπτει το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας σε σχέση με γειτονικές χώρες (π.χ. Βουλγαρία, Τουρκία, FYROM), που είναι άμεσοι ανταγωνιστές στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Επειδή όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο λειτουργίας των επιχειρήσεων με υψηλά κόστη λειτουργίας, αφερεγγυότητα αποπληρωμής υπολοίπων από πελάτες που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις, καμία δυνατότητα ανταγωνισμού αλλοδαπών εταιριών και
Επειδή κυρίως δημιουργούν αδυναμία αποπληρωμής των τιμολογίων της ΔΕΗ εντός προκαθορισμένου χρόνου λόγω των υπέρογκων χρεώσεων που αφορούν κυρίως τα κόστη εκτός της ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή του κόστους ισχύος και των ρυθμιζόμενων χρεώσεων.
Ερωτάστε κ. Υπουργέ
1. Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να προστατευθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις και να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους;».

επιστροφή στην κορυφή