ΡΟΗ 24/7:

Apple: Σταματάει την κυκλοφορία του iPad mini πρώτης γενιάς

11231 1360603266-full

Το iPad mini πρώτης γενιάς αποσύρθηκε από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελούσε το τελευταίο, προς πώληση, της σειράς χωρίς retina οθόνη. Έως την Πέμπτη στην ενότητα των iPad στο επίσημο online store της Apple, μπορούσε κανείς να βρει και το iPad mini πρώτης γενιάς, πλέον όμως μπορεί κανείς να βρει μόνο τα iPad mini 2 και 3, αλλά και τα iPad Air και Air 2. Βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη η αφαίρεση αυτή από την λίστα διαθέσιμων νέων προϊόντων της Apple, αρκεί να θυμηθούμε ότι το iPad mini κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012. H οθόνη του ήταν 7,9 ίντσες και είχε ανάλυση 768 x 1024 pixels. Ξεκίνησε με iOS 6 και έφτασε μέχρι το 8.3, ενώ έχει ανακοινωθεί ότι θα αναβαθμιστεί και σε iOS 9. Φορούσε το SoC Apple A5, με διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1 GHz και 512 MB RAM.

Έτσι λοιπόν με την παύση του iPad mini η σειρά των διαθέσιμων iPad είναι πλέον αποκλειστικά στα 64-bit, με SoV A7 ή A8X καθώς και με Retina οθόνες, όπως δήλωσε και εκπρόσωπος της εταιρείας. Για όσους ενδιαφέρονται για την απόκτηση του iPad mini πρώτης γενιάς, θα μπορούν να το βρουν πλέον μέσω τρίτων μεταπωλητών, που εξακολουθούν να έχουν απόθεμα. 

Ποια η άποψή σας για το iPad mini πρώτης γενιάς; Θα ενδιαφερόσαστε για την αγορά της στη σημερινή εποχή, ή θεωρείτε ότι είναι σωστή η απόφαση της Apple να το αποσύρει; 

πηγή:mypgone.gr

επιστροφή στην κορυφή