ΡΟΗ 24/7:

Έκτακτη συνάντηση του Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

merkel tsipras olant

- Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, αγώνας δρόμου για λύση - Το ραντεβού γίνεται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής - Πληροφορίες πως συμμετέχει και ο Γιούνκερ - Την ίδια ώρα τα τεχνικά κλιμάκια αναζητούν συμβιβασμό - Προσπάθειες για να υπάρξει κοινή πρόταση Αθήνας και δανειστών στο Eurogroup του Σαββατου - Ντάισελμπλουμ: «Εφικτή μία συμφωνία, το βράδυ του Σαββάτου θα πρέπει να έχει κλείσει το θέμα»

 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός έχει αυτή την ώρα συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπίας στο Συμβούλιο της ΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση βρίσκεται και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

O Aλέξης Τσίπρας έφθασε στο κτίριο όπου θα γίνει η νέα Σύνοδος Κορυφής στις 11:30 ακριβώς, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Συνεχείς διαβουλεύσεις στα τεχνικά κλιμάκια

Την ίδια ώρα τα τεχνικά κλιμάκια επιχειρούν να βρουν συμβιβαστική λύση και να καταλήξουν σε ένα κείμενο που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις των θεσμών και της Αθήνας, εν όψει του Eurogroup του Σαββάτου.

Ντάισελμπλουμ: Εφικτή μια συμφωνία -Το βράδυ του Σαββάτου να κλείσει το θέμα

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε πως μια συμφωνία με την Ελλάδα είναι ακόμα εφικτή και θα πρέπει Αθήνα-δανειστές να τα βρουν στη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης το Σάββατο.

Παράλληλα ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις πως αν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα να περάσει και να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια για αυτό και -όπως σημείωσε- είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία μέχρι αύριο. «Το βράδυ του Σαββάτου θα πρέπει να έχει κλείσει το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως είναι επίσης απαραίτητο υπάρξει ένα ισχυρότερο μεταρρυθμιστικό «πακέτο», επισημαίνοντας ότι για την επίτευξή της απαιτούνται περισσότερες μεταρρυθμίσεις παρά περικοπές.

Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ:Οι τελικές συνομιλίες το ΣΚ είτε για λύση είτε για χρεοκοπία

Οι συνομιλίες με την Ελλάδα που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο πιθανόν θα τραβήξουν έως την Κυριακή και θα είναι οι τελευταίες για το ελληνικό θέμα, είπε ο Σλοβάκος Υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Καζίμιρ, εξηγώντας πως όλοι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αλλά και οι ηγέτες της ΕΕ έχουν «απαυδήσει». Ο Καζίμιρ τόνισε ότι «σε μια ρεαλιστική βάση», περιμένει οι διαπραγματεύσεις να τραβήξουν έως την Κυριακή.

«Είναι πραγματικά η τελευταία συνάντηση για το θέμα αυτό. Ταξιδεύουμε στις Βρυξέλλες είτε για να εγκρίνουμε μια συμφωνία…είτε, εάν δεν υπάρχει συμφωνία, θα μιλήσουμε για τις τεχνικές λεπτομέρειες της χρεοκοπίας ενός κράτους-μέλους της Ευρωζώνης», υπογράμμισε.

 

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή