Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση τζιχαντιστών σε εργοστάσιο στη Γαλλία

islamistes galia

Αποκεφάλισαν άνδρα, κρέμασαν το κεφάλι του στην είσοδο του εργοστασίου και ύψωσαν δίπλα σημαίες του Ισλαμικού Κράτους - Πληροφορίες για σύλληψη 30χρονου υπόπτου που δήλωσε ισλαμιστής - «Κόκκινος» συναγερμός σε όλη τη χώρα


Ο τρόμος ξυπνάει ξανά στη Γαλλία με τη νέα τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ξένα ΜΜΕ, δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μπήκαν στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου αερίου "Air Products" γύρω στις 10.00 το πρωί (τοπική ώρα) στην πόλη Saint-Quentin-Fallavier (νοτιο-ανατολική Γαλλία, κοντά στη Λιόν και την Γκρενόμπλ), ενώ προηγουμένως είχαν πετάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ένας από τους δύο δράστες κατέβηκε από το όχημα και στη συνέχεια αποκεφάλισε έναν άνδρα.

Στη συνέχεια κάρφωσε το κεφάλι στο φράχτη στην είσοδο του εργοστασίου και ύψωσε δίπλα δύο σημαίες του Ισλαμικού Κράτους! Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες δεν έχουν τέλος καθώς αναφέρεται πως το κεφάλι του θύματος είχε πάνω του αραβικά γράμματα. Την ίδια στιγμή, γίνεται λόγος για «τραυματίες» κατά την επίθεση.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας άνδρας, περίπου 30 ετών, συνελήφθη και φέρεται να δήλωσε πως είναι μέλος του Ισλαμικού κράτους. Μάλιστα ο συλληφθείς είναι «γνωστός» στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και λέγεται πως διατηρεί επαφές με τρομοκρατικό πυρήνα στην Λιόν.

Εσπευσμένα στη Γαλλία ο Ολάντ

Όπως ανακοινώθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής επιστρέφει εσπευσμένα στη Γαλλία όπου συγκαλείται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμυνας. Στο σημείο της επίθεσης έφτασε στη 1 το μεσημέρι ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας. «Για μία νέα τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό έδαφος» έκανε λόγο ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Επί τόπου βρίσκονται άντρες της Αντιτρομοκρατικής, της υπηρεσίας που έχει αναλάβει την υπόθεση. Ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, έδωσε εντολή για αυξημένη επαγρύπνηση και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ευαίσθητες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή, υπό το φόβο νέων εκρήξεων, ενώ οι υπάλληλοι του εργοστασίου που βρίσκονται απέξω είναι σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με τον ειδικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσία της Γαλλίας, Κριστόφ Μουλέν, «εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που έχουμε, πρόκειται για επίθεση καμικάζι όπως στη Συρία και το Ιράκ».

Μαρτυρίες για την επίθεση

Όπως αναφέρουν οι IBTimes μία γυναίκα που εργάζεται σε γραφείο απέναντι από το εργοστάσιο δήλωσε: «Η εταιρία μας βρίσκεται απέναντι από την Air Products και η έκρηξη έκανε ολόκληρο το κτίριο να τρέμει. Δεν σημειώθηκαν ζημιές, αλλά όλα μετακινήθηκαν. Βρισκόμουν στο γραφείο μου και μιλούσα με έναν πελάτη τη στιγμή που συνέβη». Η γυναίκα πρόσθεσε πως οι τοπικές αρχές δεν τους έχουν δώσει οδηγίες για το αν πρέπει να παραμείνουν στο χώρο του κτιρίου ή αν χρειάζεται να εγκαταλείψουν την περιοχή. «Εύχομαι να μην αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις μίας έκρηξης αερίου», συμπλήρωσε η γυναίκα.

Ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου «Ibis budget Lyon L' Isle» που απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το εργοστάσιο δήλωσε ότι άκουσε μία εκκωφαντική έκρηξη και τα τζάμια άρχισαν να τρίζουν.

Το εργοστάσιο "Air Products", όπου έγινε η επίθεση, είναι μεγάλη βιομηχανία, αμερικανικών συμφερόντων, που ιδρύθηκε το 1940 και παράγει αέριο και χημικά προϊόντα. Είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής υδρογόνου και ηλίου στον κόσμο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της επιχείρισης.

 

protothema.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020