ΡΟΗ 24/7:

Οριστικό: Μέχρι 15 Ιουλίου η νέα προθεσμία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

taxis

Έως 31 Ιουλίου η παράταση για τα Ασφαλιστικά Ταμεία

 

Με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε 100 δόσεις παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιουλίου. Τη σχετική τροπολογία κατέθεσε η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και - σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομιικών - η ημερομηνία αυτή "αποτελεί την τελική, καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης".

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν ρυθμιστεί οφειλές πάνω από 5 δισ. ευρώ, ενώ περισσότεροι από 750.000 είναι οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση.

Η παράταση δίνεται σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου ως "ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα χιλιάδες μηνύματα πολιτών, που κατέκλυσαν το Υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες. Ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη στην ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ’ αυτές βρίσκονται στη τελική φάση".

Παράταση και για τις οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Παράταση έως την 31η Ιουλίου για την ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Ασφαλιστικά Ταμεία ανήγγειλε στη Βουλή σήμερα, ημέρα λήξης της προηγούμενης παράτασης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης, κάνοντας δεκτή τη σχετική τροπολογία που κατέθεσαν 4 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 14:41
επιστροφή στην κορυφή