ΡΟΗ 24/7:

Υποχώρηση των δανειστών: Στο 13% ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

fpa1

Ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ δηλώνει πως είναι πιθανή η επιβολή capital controls την επόμενη εβδομάδα, αν δεν υπάρξει συμφωνία, για την οποία πάντως δίνει «περισσότερες πιθανότητες από 50%» - Είναι πιθανό να περιλαμβάνει επανάληψη της διατύπωσης του Νοεμβρίου του 2012 για το χρέος


ΦΠΑ στο 13% για τα ξενοδοχεία, και όχι στο 23%, θα προβλέπει η τελική πρόταση των θεσμών, που αναμένεται να κατατεθεί στο αυριανό Eurogroup, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης που επικαλείται το Reuters. Ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι πιθανό η συμφωνία να περιέχει μια επανάληψη της δέσμευσης για επανεξέταση του ελληνικού χρέους, όπως είχε διατυπωθεί στην απόφαση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012.

Ο ίδιος αξιωματούχος, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής, δήλωσε πως οι πιθανότητες για συμφωνία με την Ελλάδα είναι «περισσότερες από 50%», αλλά πως αν κάτι τέτοιο τελικά δεν συμβεί, τότε είναι πολύ πιθανή η επιβολή ελέγχου κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο αξιωματούχος της ΕΕ προέβλεψε επίσης, ότι ακόμα και εάν υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο, τότε η Ελλάδα πιθανότατα θα καθυστερήσει την πληρωμή της δόσης ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, που είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου.

 

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή