xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ξεκίνησε το Mount Athos Area Kouzina 2014

kouzina

12 Έλληνες και 7 Βούλγαροι εκπρόσωποι Τύπου έζησαν την γαστρονομική εμπειρία της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας «Η αρχαιοελληνική Κουζίνα»

7 chefs ένωσαν τις δυνάμεις τους, εντυπωσιάζοντας γευστικά εκατοντάδες επισκέπτες

Με την υπογραφή και την επιμέλεια της chef Ντίνας Νικολάου

 

Δεκάδες επισκέπτες συγκέντρωσε η πανηγυρική έναρξη του Mount Athos Area Kouzina, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου στην καρδιά του Χολομώντα και εστίασε στην προβολή της τοπικής μανιταροπαραγωγής και των πολλών ποικιλιών μανιταριού ως τοπικού προϊόντος με αρχαιοελληνική προέλευση.

Έλληνες και Βούλγαροι εκπρόσωποι Τύπου, Ολλανδοί εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, αλλά και πολλοί επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις βοτανολογικές διαδρομές του προστατευμένου από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000 δάσους, περπάτησαν στους ξακουστούς μανιταρότοπους, συνέλεξαν μανιτάρια, έστησαν αυθεντικά ελληνικά γλέντια, απόλαυσαν δείπνο με τίτλο «Η Γιορτή των Μανιταριών», που προετοίμασαν οι Στέργιος Καρανταγλής του restaurant Απολυμένη Πέτρα και η Τασούλα Παρλιάρη του restaurant Ροδαμός, επισκέφθηκαν τις γνωστές ελατοπαραγωγές και στη συνέχεια κατηφόρισαν προς την παραλιακή ζώνη, συμμετέχοντας στο θαλασσινό γλέντι που οργάνωσαν προς τιμήν τους κάτοικοι της Αμμουλιανής. Επικεφαλής της αποστολής ήταν η chef Στέλλα Σπανού.

Η γιορτή συνεχίσθηκε στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής (στην παραδοσιακή Αρναία), όπου ο chef Γιώργος Βλάχος παρουσίασε 5 εξαιρετικά μαθήματα μαγειρικής και παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής με προϊόντα από ρόδα: ροδόνερο, ροδέλαια, ροδανθούς, κλπ. – όλα τοπική παραγωγή του Κτήματος Pagonis Oils από την περιοχή του Παλαιοχωρίου.

Στο ίδιο σημείο εξάλλου ο chef της Cedefop, Δημήτρης Νικολαίδης και ο chef Δημήτρης Πολύζος του traditional restaurant Μπακατσιάνος, προσέφεραν σε εκατοντάδες επισκέπτες ένα αυθεντικό αρχαιοελληνικό συμπόσιο, χρησιμοποιώντας προϊόντα του δάσους και του Αριστοτελικού Βουνού.

Η ενότητα ολοκληρώθηκε στην Ολυμπιάδα, όπου ο chef Jean Louis Kapsalas και η chef Λουλουδιά Αλεξιάδου παρουσίασαν εξαιρετικό μενού με θέμα «Η Γιορτή του Αριστοτελικού Βουνού», το οποίο χαρακτηρίσθηκε από τους συνδαιτυμόνες ως «γαστρονομική μαγεία» με αρχαιοελληνική έμπνευση.

Η επόμενη εβδομάδα του Mount Athos Area Kouzina είναι αφιερωμένη στην «ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ» και αποτελεί ωδή στα 300 χιλ. ακτογραμμής της περιοχής, ενώ εστιάζει στις περίφημες γιορτές των 7 παραδοσιακών ψαρολίμανων που πλαισιώνουν τις ακτές της!

Ολόκληρο δε το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.mountathosarea.org

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos