ΡΟΗ 24/7:

Τσίπρας: Πάμε σε διαπραγματεύσεις - Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις

tsipras dhmopsifisma1

«Εχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη»


Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής, μιλώντας λίγες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος και την επικράτηση του «όχι».

Ο Αλέξης Τσίπτας είπε πως το σημερινό δημοψήφισμα αποτελεί μια μεγάλη νίκη και μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία, τονίζοντας ότι ο λαός απέδειξε ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα ενότητας προς του πολίτες υπογραμμίζοντας πως ό,τι και αν επέλεξε ο καθένας στην κάλπη, «από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα».

«Από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι γνωρίζει πως η εντολή που του έδωσε σήμερα ο λαός δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη.

«Σήμερα κάνατε μια πολύ γενναία επιλογή, ωστόσο, έχω πλήρης συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη και θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή», ανέφερε, σημειώνοντας πως από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευση με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της τραπεζικής σταθερότητας, ενώ δήλωσε ότι θα ζητήσει σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

 

protothema.gr

 

επιστροφή στην κορυφή