ΡΟΗ 24/7:

ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβουλευτές ζητούν από την Amazon να μην πουλά ρούχα με σφυροδρέπανο

rouxa sfurodr

Σε επιστολή τους θυμίζουν ότι τα θύματα στην ΕΣΣΔ ήταν πάνω από 60 εκατομμύρια

Διαβάστε περισσότερα...

Μακρόν: Κάλεσμα για "μάχη για την Ειρήνη"

makron ekdp

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν Wi-Fi στους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

wifi4eu

Από τις 7/11 οι αιτήσεις των ΟΤΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Καναδάς: Δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα

w04 190812planecrash

Δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των επιβατών

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής της Μέρκελ

Merkel 1021x580

Οι μνηστήρες του CDU

Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαινιάστηκε το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

20253990 e1540831542401 1021x580

Θα εξυπηρετεί έως και 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα είναι ξανά υποψήφια για την ηγεσία του CDU η Μέρκελ

merkel skeftiki

Επιθυμεί να παραμείνει καγκελάριος

Διαβάστε περισσότερα...

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία

aircraft accident

Συντριβή Boeing 737 με 189 επιβαίνοντες

Διαβάστε περισσότερα...

ΗΠΑ: Μακελειό με 8 νεκρούς και 12 τραυματίες σε συναγωγή

police pitsburg

Υπό κράτηση ο φερόμενος ως δράστης

Διαβάστε περισσότερα...

3 δισ. ευρώ για τη δημιουργία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων το 2019

europaiki epitropi

Κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρόγραμμα Erasmus+


Τα κονδύλια που θα διατεθούν για το πρόγραμμα Erasmus+ το 2019 αναμένεται να αυξηθούν κατά 300 εκατ. ευρώ ή 10 % σε σύγκριση με εκείνα του 2018.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων του 2019 για το πρόγραμμα Erasmus+. Από τον αναμενόμενο προϋπολογισμό ύψους 3 δισ. ευρώ για το επόμενο έτος, ποσό ύψους 30 εκατ. ευρώ έχει διατεθεί για ειδικά Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Πρόκειται για νέα πρωτοβουλία που εγκρίθηκε από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κοινωνική σύνοδο κορυφής του Γκέτεμποργκ τον περασμένο Νοέμβριο και αποτελεί μέρος του πλάνου καθιέρωσης ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης έως το 2025.

Ο Τίμπορ Νάβρατσιτς, Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, δήλωσε: «Έναν χρόνο μετά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υλοποιεί την υπόσχεση που έδωσε στα κράτη μέλη ως προς τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης μέχρι το 2025. Εργαζόμαστε προς μια Ευρώπη στην οποία η μάθηση, οι σπουδές και η έρευνα δεν θα παρεμποδίζονται από σύνορα. Δεν θέλουμε τείχη να παρακωλύουν την αριστεία, την καινοτομία και την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς. Τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες να μετατρέψουν το τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη και είμαι υπερήφανος για την ισχυρή ώθηση που τους παρέχουμε μέσω του προγράμματος Erasmus+».

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ για το 2019

Κάθε δημόσιος ή ιδιωτικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού μπορεί να υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του προγράμματος Erasmus+ για το 2019. Επιπλέον, ομάδες νέων που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με τη νεολαία, αλλά που δεν αποτελούν οργάνωση νεολαίας, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση.

Μαζί με την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων, η Επιτροπή δημοσίευσε τον οδηγό προγράμματος Erasmus+ σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, ο οποίος παρέχει στους αιτούντες πληροφορίες σχετικά με όλες τις ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες στο πλαίσιο του Erasmus+ για το 2019 σε φοιτητές, προσωπικό, ασκούμενους, διδάσκοντες κ.λπ.

30 εκατ. ευρώ για Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

Στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης έως το 2025, η Επιτροπή πρότεινε τη συγκρότηση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του 2019, η Επιτροπή θα δρομολογήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με το οποίο θα στηρίξει έξι ευρωπαϊκούς πανεπιστημιακούς συνασπισμούς, καθένας εκ των οποίων θα απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από 3 χώρες με σκοπό την προαγωγή μιας ισχυρότερης ευρωπαϊκής ταυτότητας, προωθώντας παράλληλα την αριστεία και βοηθώντας να γίνει η ευρωπαϊκή τριτοβάθμια εκπαίδευση πιο ανταγωνιστική. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για επιδότηση στον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019 για τους συνασπισμούς που θα ξεκινήσουν μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 1ης Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Μια δεύτερη πιλοτική πρόσκληση θα ακολουθήσει το επόμενο έτος με την πλήρη ανάπτυξη της πρωτοβουλίας έχει προβλεφθεί για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ από το 2021. Ο στόχος είναι η συγκρότηση είκοσι περίπου Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων έως το 2024.

Ιστορικό

Στην κοινωνική σύνοδο κορυφής του Γκέτεμποργκ τον Νοέμβριο του 2017, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκιαγράφησαν ένα όραμα για την Ευρώπη, σύμφωνα με το οποίο η Ευρώπη θα αξιοποιήσει πλήρως το εκπαιδευτικό και πολιτισμικό δυναμικό της για να δημιουργήσει ανθεκτικό εργατικό δυναμικό, κοινωνική δικαιοσύνη, ενεργό συμμετοχή στα κοινά καθώς και τη δυνατότητα να βιώσει κανείς την ευρωπαϊκή ταυτότητα μέσα στην πολυμορφία της.

Η στήριξη της δημιουργίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων θα συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου, φέρνοντας σε επαφή μια νέα γενιά Ευρωπαίων, οι οποίοι είναι σε θέση να συνεργαστούν στο πλαίσιο διαφόρων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πολιτισμών, σε διάφορες γλώσσες, καθώς και σε διασυνοριακό, διατομεακό και διεπιστημονικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα...

"Πέρασε" από τη Βουλή της ΠΓΔΜ η πρόταση Ζάεφ

zaev 1021x576

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα...

Ημέρα Ε.Ε. κατά της εμπορίας ανθρώπων

not for saletrafficking

Η Κομισιόν ζητά περισσότερα μέτρα για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS