Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 615

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν on line εκπαίδευση για μαθητές του Δημοτικού

oikoum sx3

- Μια πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ και του Εκπαιδευτικού Κέντρου Αρνός

Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας από τον Ιούνιο

ika oura

- Για «ιστορική μετάβαση» κάνει λόγο ο Γ. Βρούτσης

Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στο προσωπικό της Matrix Brokers

eod prwtes vohthies

΅Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που μπορεί να προκύψουν στον εργασιακό χώρο, ή στην καθημερινότητα

Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

30 - 5 - 2014 a 020

- Παρόν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης

Διαβάστε περισσότερα...

Σεμινάριο: Αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης

astro

Πολύ άσχημο να ‘ναι κάποιος μόνος. Δε θα το ευχόμουν ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Από τα πολύ παλιά χρόνια ο άνθρωπος ψάχνει να συντροφέψει τη μοναξιά που νιώθει ως είδος, επινοώντας διάφορους φίλους άλλοτε ορατούς και άλλοτε αόρατους.

Διαβάστε περισσότερα...

Εφημερίδεεεες...

imagesΔιαβάστε Εδώ

  • Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
  • Γράφτηκε από
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγή χωροθέτησης του σταθμού συμπίεσης του αγωγού ΤΑΡ στις Σέρρες

Tzitzikostas syskepsi TAP 1

Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα αποφασίσει το νέο σημείο χωροθέτησης του σταθμού συμπίεσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, στις Σέρρες, αποφασίστηκε σήμερα στη σύσκευψη των εμπλεκόμενων φορέων, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, μετά από τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στελέχη της διοίκησης της κοινοπραξίας Τ.Α.Ρ. A.E. (Trans Adriatic Pipeline A.G.) ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και αρμόδιος στον τομέα Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Θεοφάνης Παπάς, ο Διευθυντής της κοινοπραξίας TAP Α.Ε. για την Ελλάδα Rikard Scoufias, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας TAP Α.Ε. Στάθης Θεοδωρόπουλος και Anton Mifsud Bonnici, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Κ.Μ.

«Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Σερρών για μεταφορά του σταθμού συμπίεσης του αγωγού φυσικού αερίου μακριά από οικισμούς είναι και η θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία μάλιστα αποτελεί και προεκλογική μας δέσμευση. Γι’ αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες θα συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της κοινοπραξίας TAP, προκειμένου να καθοριστεί με κοινή απόφαση η νέα θέση όπου θα τοποθετηθεί ο σταθμός συμπίεσης. Η σημερινή θέση όπου βρίσκεται ο σταθμός δεν γίνεται αποδεκτή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.Από κει και πέρα, είναι πλέον ζήτημα χρόνου να υποβληθεί η τελική έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών όρων στην αρμόδια επιτροπή ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με την πολιτική απόφαση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης ακομα ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας T.A.P. Α.Ε., οι οποίοι, όπως τόνισε, «συνεργάζονται εξαιρετικά με την Περιφέρειά μας και από την πρώτη στιγμή βρίσκονται κοντά μας για να μας ενημερώσουν για το έργο, τη διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα του έργου, αλλά και να ακούσουν τις πιθανές ανησυχίες που διατυπώνονται, ενημερώνοντας αρμοδίως και όλες τις περιοχές απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός». Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στη σπουδαιότητα του έργου της κατασκευής του αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου TAP, τονίζοντας ότι «για τη χώρα μας και ειδικά για την Κεντρική Μακεδονία, είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό έργο, διότι μας τοποθετεί στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και ως χώρα και ως Περιφέρεια και, ταυτόχρονα, δημιουργεί, αμέσως ή εμμέσως, 2.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και αρμόδιος στον τομέα Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. Γιάννης Μωυσιάδης έκανε λόγο για την αναγκαιότητα σύστασης της επιτροπής για την επαναχωροθέτηση της υφιστάμενης θέσης του σταθμού συμπίεσης. «Και μόνο η αυξημένη ανησυχία του κόσμου μας υποχρεώνει και μας δεσμεύει να μην αποδεχθούμε την υφιστάμενη θέση του σταθμού συμπίεσης του αγωγού φυσικού αερίου TAP, η οποία στην περιοχή μας πλησιάζει κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ιδιαίτερα στην πόλη των Σερρών. Όσον αφορά την υπόλοιπη πορεία του έργου, δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας της υγείας των κατοίκων των Σερρών. Το μόνο θέμα που εγείρεται είναι οικονομικό και το οποίο μπορεί να διευθετηθεί μέσω διαπραγμάτευσης μεταξύ των ιδιοκτητών των γεωργικών εκτάσεων από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός και της κοινοπραξίας», σημείωσε ο κ. Μωυσιάδης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της κοινοπραξίας TAP A.E. για την Ελλάδα Rikard Scoufias έκανε λόγο για μια εποικοδομητική σύσκεψη με στόχο να επιτευχθεί στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Scoufias επισήμανε τη σημασία του έργου όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για όλη την Ευρώπη, και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την πολύ καλή συνεργασία. «Μέλημά μας είναι να δημιουργήσουμε μία κοινή ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από μέλη της κοινοπραξίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να προχωρήσει το έργο και να ολοκληρωθεί με επιτυχία η κατασκευή του αγωγού στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Scoufias.

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν μπορεί να υποδεχθεί η Ελλάδα πάνω από 20.000.000 ποιοτικούς τουρίστες!

touristes aerod

Ανδρέας Ανδρεάδης (πρόεδρος ΣΕΤΕ): Αυξημένη η ζήτηση, χρειάζονται άλλες 250.000 κλίνες - Εφικτός ο στόχος των 24.000.000 επισκεπτών πριν το 2021, αλλά δεν υπάρχουν οι υποδομές για ποιοτικές υπηρεσίες!

Διαβάστε περισσότερα...

Για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζόπτωση προειδοποιεί η ΕΜΥ

vroxh

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από σημέρα

Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις 77 ατόμων από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

ergasia fuladio

- Οι 46 διοριστέοι κλήθηκαν να υποβάλλουν δικαιολογητικά και θα υπάρξει προκήρυξη εντός του ’14 για τους υπόλοιπους

Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τον αδριατικό αγωγό φυσικού αερίου

perifereia ktirio

Με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας Τ.Α.Ρ.

Διαβάστε περισσότερα...

Γιαννιτσά: Μαθητής της Γ Λυκείου ''βούτηξε'' στο κενό από 6όροφη πολυκατοικία - Χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!

giannitsa

Η απόπειρα αυτοκτονίας του μαθητή συγκλονίζει τα Γιαννιτσά - Ο 18χρονος ανέβηκε στον 6ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται πολύ κοντά στο σχολείο του...

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

xrysopoulos